POŽEŽANIN FILIP UREMOVIĆ PROGLAŠEN DUEL IGRAČEM VRLO JAKE RUSKE PRVE LIGE: Igraču, koji ima i devet nastupa za U21 reprezentaciju, vrijednost samo raste…

Autor: DK

Filip Uremović (23) pomalo nam se zagubio u dalekom Kazanu. Međutim, stoper tamošnjeg Rubina službeno je proglašen najboljim duel igračem ruske lige. I to poprilično uvjerljivo.

Uremović je tijekom sezone odigrao 25 utakmicama za Rubin u kojima je dobio čak 301 od ukupnih 445 duela. Ili 68 posto uspješnosti. Koliko je Uremović ispred konkurencije potvrdit će i podatak da je na drugom mjestu Rafal Augustinjak, Poljak koji igra za Ural na poziciji defenzivnog veznog, a on je dobio 290 od 506 duela, što znači tek 57 posto.

Uremović je prošao kompletnu školu zagrebačkog Dinama, igrao je za Dinamo II u Drugoj HNL. Jednu sezonu proveo je u Olimpiji iz Ljubljane, koja ga je Modrima platila 200.000 eura, da bi godinu dana kasnije otišao u Rusiju za milijun eura. Uremović ima i devet nastupa za U21 selekciju Hrvatske. Vrijednost mu na Transfermarktu iznosi 3,5 milijuna eura, a s obzirom na formu koju pokazuje u dresu Rubina, njegove najbolje godine očito tek predstoje.

Dinamo jako rijetko griješi u procjenama mogućnosti igrača koje ima u svojim redovima, ali kod Uremovića se baš to dogodilo. Iako je igrajući za Dinamo II iskazivao veliki potencijal, Uremović je otišao za ‘sitniš’. S druge strane, u Rusiji se dobro razvija, a kako je prošao sve reprezentativne selekcije, Uremović je igrač koji bi za koju godinu mogao i ozbiljno pokucati na vrata Vatrenih. 

Komentiraj: