Požežanin Đuro Mesić nagrađen kao sportski djelatnik grada Velike Gorice

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA / VELIKA GORICA –  Prilikom proglašenja najboljih sportaša grada Velike Gorice za prošlu godinu među nagrađenima se našlo i ime jednog Požežanina, doduše bivšeg.

U kategoriji  Sportski djelatnik Đuro Mesić dobio je nagrade kao član najuže uprave Hrvatskog rukometnog kluba „Gorica“ koji igra u našoj Premijer ligi osvojivši četvrto mjesto na tablici, a nastupali su i u Europskom kupu igrajući sa estonskim klubom Polve na kojemu gostovanju je bio i Mesić. Osim njega nagrade u ovoj kategoriji dobili sdu predstavnici moto kluba, nogometnog i ženske odbojke.

Đuro Mesić rođen je u Požegi gdje je proveo većinu svog života i bio aktivan društveni radnik u svojoj životnoj sredini. Do domovinskog rata radio je u tvrtki „Zvečevo“, a potom se priključio Hrvatskoj vojsci.

Odlaskom u mirovinu živi u Novom Čiču kraj Velike Gorice. Ranije je napisao knjige „Mesići rod i zavičaji“, te „NK Parasan 1956.-2006.“ koja obuhvaća povijest nogometa u Golobrcima, a prošle godine knjigu ”Rodoslovlje obitelji Podlapca/Podlapače” koju je do sada predstavio u Muzeju Turopolja(Velika Gorica), te u ličkoj općini Udbina i u Slavonskom Brodu, a ovih dana i u rodnoj Požegi.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88