Požežanin, brigadir Branko Tubić na čelu kontigenta u Afganistanu /FOTO i VIDEO/

Autor: D.K.

U misiju potpore miru “Odlučna potpora” u Afganistan otputovao je 8. Hrvatski kontingent. Na čelu kontingenta je brigadir Branko Tubić, naš sugrađanin i zet bivšeg požeškog gradonačelnika Branka Skorupa.

Tubić je na prekjučerašnjem ispraćaju pojasnio da će pripadnici 8. hrvatskog kontingenta biti raspoređeni u Zapovjedništvu za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever u Mazar-e Sharifu i Zapovjedništvu misije u Kabulu, te da će uz stožerne dužnosti obnašati i dužnosti savjetnika pripadnika Afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga, dužnosti zaštitnih snaga savjetnika i savjetničkih timova, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Istaknuo je da je 8. hrvatski kontingent u potpunosti spreman za sve zadaće te je zaključio: “Uz odgovorno i profesionalno izvršenje zadaća vjerujem da uspjeh neće izostati”, prenosi morh.hr.

Na ispraćaju hrvatskih vojnika bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ističući da je postignut veliki napredak u nastojanjima uspostave mira, dodala da naša zadaća u Afganistanu još je daleko od dovršene te da ne možemo odustati, kao što smo i obećali afganistanskom narodu.

Branka Tubića je lani u rujnu predsjednica RH odlikovala Redom bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju i razvitku.

Požežani tako s ponosom mogu reći da je na čelu mirovnih snaga njihov sugrađanin.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88