Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požežanin, brigadir Branko Tubić na čelu kontigenta u Afganistanu /FOTO i VIDEO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požežanin, brigadir Branko Tubić na čelu kontigenta u Afganistanu /FOTO i VIDEO/ Požega.eu | Požežanin, brigadir Branko Tubić na čelu kontigenta u Afganistanu /FOTO i VIDEO/

PRIJE 6 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U misiju potpore miru "Odlučna potpora" u Afganistan otputovao je 8. Hrvatski kontingent. Na čelu kontingenta je brigadir Branko Tubić, naš sugrađanin i zet bivšeg požeškog gradonačelnika Branka Skorupa.

Tubić je na prekjučerašnjem ispraćaju pojasnio da će pripadnici 8. hrvatskog kontingenta biti raspoređeni u Zapovjedništvu za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever u Mazar-e Sharifu i Zapovjedništvu misije u Kabulu, te da će uz stožerne dužnosti obnašati i dužnosti savjetnika pripadnika Afganistanske vojske, policije i specijalnih snaga, dužnosti zaštitnih snaga savjetnika i savjetničkih timova, medicinske i vojno-policijske dužnosti.

Istaknuo je da je 8. hrvatski kontingent u potpunosti spreman za sve zadaće te je zaključio: "Uz odgovorno i profesionalno izvršenje zadaća vjerujem da uspjeh neće izostati", prenosi morh.hr.

Na ispraćaju hrvatskih vojnika bila je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović ističući da je postignut veliki napredak u nastojanjima uspostave mira, dodala da naša zadaća u Afganistanu još je daleko od dovršene te da ne možemo odustati, kao što smo i obećali afganistanskom narodu.

Branka Tubića je lani u rujnu predsjednica RH odlikovala Redom bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju i razvitku.

Požežani tako s ponosom mogu reći da je na čelu mirovnih snaga njihov sugrađanin.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo