Požežanin Antonio Karača izradio novi zadarski turistički logotip: Slijedi potpisivanje ugovora i osvajanje novčane nagrade 15 tisuća kuna.

Autor: D.K.

POŽEGA / ZADAR – Turistička zajednica grada Zadra je konačno, tri mjeseca od raspisivanja natječaja za za svoj novi logotip, odabrala najbolji od njih u konkurenciji od ukupno 230 ponuđenih rješenja.

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra održanoj 25. siječnja odabrano je rješenje logotipa tvrtke Radnja, obrta za usluge u vlasništvu Antonija Karače iz Požege, izvijestili su jučer iz TZ grada Zadra.

– More, sunce, pravilni raspored ulica, Morske orgulje i Pozdrav suncu neka su od obilježja Zadra kao turističke destinacije koja se komuniciraju kroz novi znak. Dakle, predloženo rješenje vizualnog identiteta logična je nadogradnja na postojeći, čime se ne prekida kontinuitet vizualne prepoznatljivosti Turističke zajednice grada Zadra, kaže autor novog loga, dizajner Antonio Karača, čiji su radove već odabrale i neke druge turističke zajednice u Hrvatskoj.

– Koloristički odnos predloženog znaka proizlazi iz karakteristične igre svjetla prostorne instalacije Pozdrav suncu. U oblikovanju znaka specifičan grafički element pravokutnog rastera preuzet je iz rasporeda stepenica svjetski poznatog zadarskog landmarka Morske orgulje. Znak ima oblik slova Z koje je početno slovo imena grada, a pravilna konstrukcija znaka u obliku mreže referenca je na prostorni odnos ulica i zgrada tlocrta starog grada koji je karakterističan još od rimskog doba, pojašnjava autor novog loga TZ grada Zadra, pred kojim je još potpisivanje ugovora, a onda i osvajanje novčane nagrade u visini od 15 tisuća kuna.

Izvor: Zadarski list

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88