Požežanin Anđelko Ledić među deset vrhunskih hrvatskih kuhara predstavio delicije svoga kraja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Hrvatski kuharski savez i Zagrebački velesajam organizirali su u objektima toga zagrebačkog sajma  pozivno natjecanje najboljih hrvatskih kuhara „CRO TOP 10“ po posebno utvrđenoj listi tako da su se okupili najbolje plasirani majstori po rang listi saveza, odnosno Kuharskom kupu, te sudionici europskih i svjetskih natjecanja u kuhanju tijekom prethodne godine.   Među sudionicima je bio Požežanin Anđelko Ledić, voditelj  požeškog bistroa „Zlatni lug“ smještenog u trgovačkom centru „Alles“, koji se predstavio jelima pod nazivom „Okusi Slavonije“.

-Pripremio sam palentu od bijelog kukuruznog brašna,svinjski file punjen sa suhim šljivama u rakiji,  te gnječeni grah u poriluku, a još sam predstavio tradicionalna jela našeg kraja kao što su Lokše tj. mlinci sa orasima i medom, ćuptete koje su zapravo slani kolač načinjen od dizanog tijesta sa smjesom za kobasice, te cicvaru koja je staro jelo spravljeno od kukuruznog brašna sa kajmakom i jajima- kazao nam je Anđelko Ledić i dodao da je Požeško-slavonsku županiu predstavio i sa paletom tradicionalno spravljenih suhomesnatih proizvoda.

Potporu ovom predstavljanju dala je Požeško-slavonska županija, a majstor Anđelko Ledić dobio je priznanje za svoj nastup. On je inače uključen u stručno obrazovanje srednjoškolaca u Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega.  

Više iz kategorije