Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

POŽEŽANI ZA UKRAJINCE: Akcija prikupljanja proljetne odjeće i obuće

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | POŽEŽANI ZA UKRAJINCE: Akcija prikupljanja proljetne odjeće i obuće Požega.eu | POŽEŽANI ZA UKRAJINCE: Akcija prikupljanja proljetne odjeće i obuće

PRIJE 2 GODINE
TEKST: S.P.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Udrugom Humanum organizira akciju prikupljanja proljetne odjeće, obuće i donjeg rublja za osobe iz Ukrajine na području Požeško-slavonske županije. Na području Požege trenutačno boravi 50 osoba izbjeglih od ukrajinskih stradanja – žene, djeca i osoba starije životne dobi.

Zbog ratnih razaranja u Ukrajini uzrokovanih invazijom Rusije na tu zemlju, u proteklih nekoliko tjedana na šire područje Požege pristiglo je 20-tak obitelji koje su smještene uglavnom u privatnom smještaju, kod rodbine, prijatelja i ljudi koji su im ustupili svoje domove. Suradnjom Centra za socijalnu skrb, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, te sinergijom svih drugih ustanova i javnih poduzeća, prvenstveno volontera, osigurani su uvjeti za njihov normalan život – djeca su upisana u škole, osigurana im je zdravstvena zaštita, isplaćene jednokratne naknade, kao i sva druga prava. U suradnji s Udrugom Humanum, pokrenuta je i akcija prikupljanja proljetne odjeće i obuće te donjeg rublja. U obzir dolazi isključivo vrlo malo korištena ili nova odjeća i obuća, dok se donje rublje prima isključivo novo. Odjeću i obuću možete dostaviti na adresu Centra za socijalnu skrb.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.