Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požežani obilježavali Slavonski planinarski put po Psunju i Babjoj gori [FOTO]

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: PD Sokolovac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požežani obilježavali Slavonski planinarski put po Psunju i Babjoj gori [FOTO] Požega.eu | Požežani obilježavali Slavonski planinarski put po Psunju i Babjoj gori [FOTO]

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: PD Sokolovac

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Markacistička sekcija Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege sudjelovala je u vrijednoj akciji Solidarnost za naš Slavonski planinarski put. Poziv za sudjelovanje poslala je Udruga Slavonski planinari kako bi se dijelovi ove planinarske obilaznice uredili od posljedica velikog nevremena u srpnju koje je napravilo velike štete na Psunju, te Požeškoj i Babjoj gori.

Prva akcija bila je ove subote na području u nadležnosti Hrvatskog planinarskog društva Strmac iz Nove Gradiške jer su njihove potrebe izrazito velike. Odazvalo se dvadesetak markacista i planinara s područja Slavonije i Zagreba. Čišćenje puta od srušenih stabala, te obnova markacija odvijala se na putovima oznake 501 i 301. 

Prva grupa bila je na Babjoj gori. Akciju su započeli kod lovačke nadstrešnice iznad Baćindola sve do kule Gračanica.

Druga grupa bila je na Psunju. Krenuli su od Strmca preko grebena Božikovac sve do Dobre vode.

Na kraju akcije okupili su se u planinarskom domu Strmac na zajedničkom planinarskom objedu. Zahvalio im se predsjednik Strmca Krunoslav Malenica i predsjednik Slavonskih planinara Otmar Tosenberger.

Osim što je ovom akcijom uređen dio Slavonskog planinarskog puta njena vrijednost je i u tome što je povezala markaciste Slavonije, omogućila razmjenu iskustava, znanja i ideja, te pružila novu dimenziju suradnje i aktivnosti u planinarstvu.

Slavonski planinarski put je najstarija i najduža planinarska obilaznica u Hrvatskoj duga oko 350 kilometara. Osnovan je davne 1957. godine, a prolazi Psunjem, Požeškom gorom, Diljom, Krndijom i Papukom.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo