POŽEŽANI NA „AUREA FESTU 2019.“: Boje festivalskog grada brane Ćiro Gašparac, Garavuše, Ana Baketarić, Stjepan Japarić, Bruna Oberan i Big band Požega

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do jubilarnog 50. požeškog festivala. Dakako da je zanimljivo vidjeti tko će na ovogodišnjim četverodnevnim priredbama „Aurea Festa“ nastupiti iz požeškog kraja.

Poznato je da će prvoga dana u sklopu Požeške berbe grožđa nastupiti brojni folkloraši, mažoretkinje, konjanici, zaprege, vinari i drugi iz toga kraja, a uvečer 29. kolovoza od 20.30 sati na bivšem atletskom stadionu bit će Aurea jazz fest s nastupom Big BandaPožega i gostiju iz iznimno popularne televizije emisije HTV-a „A strana“ među kojima je i Požežanka Bruna Oberan.

Drugog festivalskog dana među izvođačima nema nikoga iz požeškog kraja, no pratit će ih festivalski orkestar u kojemu će biti glazbenika iz Požege i okoline, a kao i ranijih godina formirat će ga i njime rukovoditi dugogodišnji poznati glazbenik i osnivač Big banda Požega Zvjezdan Marjanović Zveki.

Aurea Fest Zlatne Žice Slavonije ove godine će se održati u subotu 31. kolovoza uz izvođenje dvadesetak novih pjesama, a među izvođačima su Boris Ćiro Gašparac Požežanin sa zagrebačkom adresom, te Garavuše, Pleterničanka Ana Baketarić i Požežanin Stjepan Japarić.

Glavni događaj ovogodišnjeg Aurea Festa je nedjeljna Retrospektiva požeškog festivala pod nazivom Pjevat će Slavonija, na kojoj će biti izvedene festivalske uspješnice od 1969. godine  do danas.

Dvadeset izvođača uz veliki revijalni orkestar s bezvremenskim hitovima podsjetit će koliko je sjajnih pjesama iznjedrio požeški festival, a zasada nije poznato hoće li među njima biti netko od izvođača s ovog područja. Sigurno će tu biti Ćiro Gašparac, a možda i još neko glazbeno ime. Retrospektiva je u nedjelju 1. rujna u 20.30 sati uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji.

0 Comment