Požeško-slavonska županija domaćin održavanja osposobljavanja čelnika jedinica lokalne samouprave za poslove civilne zaštite

Autor: S.P.

“Pozdravljam napore Ravnateljstva civilne zaštite vezano za ove edukacije. Nepotrebno je govoriti što te edukacije znače, ako se samo podsjetimo što nam se dogodilo u lipnju 2021. godine kada smo imali bujične poplave te nakon toga i led. U takvim situacijama vrlo je važno načelnim mjestima imati ljude koji su educirani kako sustav funkcionira,”naglasila je županica Antonija Jozić.

U Požegi je održano još jedno osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i područne samouprave za poslove civilne zaštite. Osposobljavanje čelnih ljudi u lokalnoj zajednici važno je kako bi sa svojim stožerima civilne zaštite mogli kvalitetno djelovati pri izvanrednim događanjima koji nastanu na njihovom području, rečeno je ovom prilikom.

Prema Zakonu o sustavu civilne zaštite, općinski načelnici, gradonačelnici i župani dužni sus e osposobiti za obavljanje poslova civilne zaštite u roku od šest mjeseci od stupanja na dužnost. Današnjem osposobljavanju nazočili su čelnici s područja Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije.

Prigodnim riječima pozdravio ih je koordinator za poslove civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite Darko Majstorović koji je naglasio kako jedinice lokalne i područne samouprave imaju značajnu ulogu u sustavu civilne zaštite i odgovorne su za uspostavu i funkcioniranje civilne zaštite na svom području.

“Imam, nažalost, iskustva iz svog mandata gradonačenice Pleternice kada smo imali katastrofalnu poplavu 2014. godine te iz nekih drugih događaja. Iz tog iskustva sam se mogla snaći u lipnju ove godine, ali vjerujem da mnogi čelnici, kada stupe na dužnost, nisu ni svjesni koliku odgovornost nose.” rekla je, naglašqavajući važnost osposobljavanja, požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Pozdravljam napore Ravnateljstva civilne zaštite vezano za ove edukacije. Nepotrebno je govoriti što te edukacije znače, ako se samo podsjetimo što nam se dogodilo u lipnju 2021. godine kada smo imali bujične poplave te nakon toga i led. U takvim situacijama vrlo je važno načelnim mjestima imati ljude koji su educirani kako sustav funkcionira,” zaključila je županica. Do sada su provedena osposobljavanja u Zagrebu, Splitu, Čakovcu, Zadru, Krapini, Koprivnici, Pazinu, Rijeci i Osijeku.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek