Požeško-slavonska županica Antonija Jozić proglasila prirodne nepogode za područje grada Požege i općine Velika zbog poplava i tuče

Autor: J.M.D.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić donijela je odluku o proglašenju prirodne nepogode – poplave za područje grada Požege i općine Velika. Prirodna nepogoda za područje Požege je proglašena zbog obilne kiše 6. lipnja koja je izazvala poplavu, te su na navedenom području nanesene velike materijalne građevinama i prometu, a za veličko područje zbog štete na poljoprivredi.

Pozvane su sve osobe koje se imale štetu , na navedenim područjima, da istu prijave nadležnom Gradskom, odnosno Općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Pored toga županica Antonija Jozić još je donijela odluku o proglašenju prirodne nepogode -tuče za područje općine Velika. To je učinila zbog obilne kiše i tuče jer su 6. lipnja nanesene velike materijalne štete na poljoprivredi, građevinama i prometu.

Također su pozvani žitelji tog kraja koji se imali štetu da je prijave nadležnom općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja odluke.

Nakon ovih odluka, te procjene i utvrđivanja šteta očekivanja su da će vlasnici građevina, poljoprivrednih površina, te drugih pokretnina i nekretnina dobiti financijsku pomoć za saniranje šteta.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88