Požeško-slavonska županica Antonija Jozić –  kandidatkinja za najviše tijelo svoje stranke?

Autor: Jelenko Topić

Na izbornom saboru uz nazočnost oko dvije tisuće izaslanika Hrvatska demokratska zajednica će 11. lipnja završiti izborni krug. Tada će se izabrati i desetero članova Predsjedništva, najvažnijeg stranačkog tijela. Novi članovi Predsjedništva trebali bi biti izabrani iz pet područja odakle treba ući po dvoje članova iz svake regije. Mediji donose da je vrh stranke priliku odlučilo pružiti prije svih onima kojima su građani već  potvrdili legitimitet na lokalnim izborima održanim prije točno godinu dana.

Izborni rezultat bio je presudan i za kandidature na području pet slavonskih županija. Tu se, neslužbeno saznajemo, u Predsjedništvo HDZ-a stranke predlažu mladi Igor Andrović koji je lani na izborima osvojio drugi mandat na čelu Virovitičko-podravske županije, te Antonija Jozić, nova županica Požeško-slavonske županije, koja je prva žena izabrana na tu funkciju nakon sedam godina.

Kako neslužbeno doznajemo u Predsjedništvo bi mogli biti kooptirani i predsjednici udruga odnosno zajednica gradova, županija i općina, a to su Željko Turk iz Zaprešića, brodsko-posavski župan Danijel Marušić i Božo Lasić iz Konavla.

Čini se da najuže vodstvo vladajuće stranke za Predsjedništvo predlaže svojevrsni ‘tim pobjednika’, a njihovim odabirom HDZ bi nastavio s pomlađivanjem vodstva koje se moglo naslutiti na početku izbornog procesa 2020. godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek