Požeško kulturno ljeto u utorak, 21.lipnja, otvara tradicionalni Ivanjski krijes

Autor: DK

POŽEGA – Najavljena su brojna događanja u sklopu Požeškog kulturnog ljeta koje započinje u utorak, 21.lipnja tradicionalnim Ivanjskim krijesom i koncertom Nene Belana i Fiumensa. Kulturno ljeto obilovat će kazališnim predstavama, plesnim manifestacijama, raznim izložbama te nastupima KUD-ova što su najavili požeški gradonačelnik Vedran Neferović i direktora Turističke zajednice grada Požege Silva Podoljak.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

– U sklopu bogatog programa bit će i otvaranje novog bazena koji će u perspektivi ponuditi mogućnosti organiziranja još aktivnijeg i kvalitetnijeg ljetnog programa. Svečanost otvaranja bit će 10. srpnja s koncertom iznenađenja. Događanja u Požegi tijekom ljeta su doista brojna i nadam se da će naše sugrađanke i sugrađani pronaći vremena za njih u ljetnim danima –rekao je gradonačelnik Neferović.

Tradicionalni Ivanjski krijes započinje, u utorak 21. lipnja, na Trgu Sv. Trojstva, kada će od 20 sati nastupiti Požeške mažoretkinje, a nakon njih i Libreto band. U 21:45 sati predviđen je ceremonijal proglašenja Velikog Grgura i paljenje Ivanjskog krijesa, a potom veliki koncert Nene Belana i Fiumensa. U isto vrijeme, u šetališnoj zoni moći će se pratiti nogometna utakmice između Hrvatske i Španjolske, u organizaciji udruge PUMA. Istoga dana počinje i „Požeška šetnja muzejskim ljetom“ koja će trajati sve do 8. kolovoza.

Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada Požege

– Ovogodišnje Požeško kulturno ljeto ima preko 40 događaja i na to smo ponosni. Neki se događaji naplaćuju, ali glavni nam je cilj da događaji budu što kvalitetniji i da ljudi imaju što više toga za obići. Pozivamo vas sve na Ivanjski krijes, ali i na sve druge događaje – naglasila je Silvija Podoljak, direktorica Turističke zajednice grada Požege.

Program Požeškog kulturnog ljeta 2016.

Komentiraj: