Požeškim učenicama Obrtničke škole prvo mjesto u kategoriji dizajna mladih tehničara i dva druga mjesta, za najboljeg krojača i izradu odjeće /FOTO//

Autor: V.P.

POŽEGA -Mlade manekenke, učenice strukovnih škola, pokazale su se u najljepšem svjetlu sa nagrađenim kolekcijama svojih kolegica učenica, koje su se natjecale na 20. Danima odjeće, obuće i kožne galanterije Požega 2017. Brojni gosti i uzvanici koji su tražili mjeso više u prepunoj dvorani Glazbene škole Požega nisu krili oduševljenje nastupom i prezentacijom nominiranih i nagrađenih kolekcija što su podržavali velikim aplauzima.

Natjecalo se deset strukovnih škola iz cijele Hrvatske za zanimanja krojač, modni tehničar, dizajner odjeće, dizajner tekstila, modni stilist, galanterist i obućar, u disciplinama krojač, modna kolekcija krojača, modni tehničar, dizajn odjeće, kolekcija modnog dizajna, te dizajn obuće i kožne galanterije. Učenici i mentori su pokazati svoja znanja iz dizajna i izrade odjeće, obuće i kožne galanterije, a sve na temu „Rubina“, neiscrpno vrelo inspiracije generacijama domaćeg življa koje je nosilo tu rubinu. Ta je tema mladima bilo pravo vrelo nadahnuća, rubina u mom ormaru. 

Iz svake kategorije nagrađena su po tri najbolja rada, na pozornicu su manekenke iznijele autorske radove koji su nagrađeni, a svi autori, mlade učenice strukovnih škola nagrađene su prigodnim i novčanim nagradama.

– Obrtnička škola Požega ove godine je ponijela izniman uspjeh, osvojivši jedno prvo mjesto u kategoriji dizajna mladih tehničara i dva druga mjesta, za najboljeg krojača i izradu odjeće te za najbolju kolekciju krojača. Kvaliteta modela svih kolekcija je na visokoj razini, što su potvrdili i članovi ocjenjivačkog povjerenstva, da je kvaliteta iz godine u godinu sve bolja. To je i bio cilj ovog Državnog natjecanja, da se škole između sebe natječu, da vide što drugi rade, da se podižu u kvaliteti. Učenici su više nego pogodili temu Rubina u mom ormaru, modeli su više nego prekrasni. No ove godine je i nosivost modela iznimna, jer ovi modeli nisu samo za reviju, oni su svi prihvatljivi i za nošenje. Mladi su inspirirani rubinom napravili modele koji se njima sviđaju i žele ih nositi, a modeli mogu ući u današnju modu – istakla je Iva Šnajder, ravnateljica Obrtničke škole Požega i domaćin cijelog natjecanja.

U holu Glazbene škole postavljena je i izložba skica, slika dizajnirane odjeće, odjeće po kojoj su učenice dobivale inspiraciju, izrađenih dijelova odjeće, torbica, dijelova odjeće, obuće i kožne galanterije.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek