POŽEŠKI VINOGRADARI OBILJEŽILI GRGUREVO: Pjesma, dobra graševina i pucnji iz mužara…. /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Ove godine tradicionalno Grgurevo u požeškim vinogradima nije bio u znaku pandemije Covida 19. Mnogi vinogradari i njihovi gosti došli su u vinograde, a na živopisnim vinogradarskim cestama Požeške gore viđeni su brojni šetači. Nije izostalo  i tradicionalno pucanje iz mužara.

Na Sokolovcu a podno Domovinskog križa je vinograda i klijet  Sanje i Zlatka Vukovića, inače i predsjednika požeške Udruge voćara, vinogradara i podrumara „Stjepan Koydl“. On je ugostio svoje bliske prijatelje.

Kod obitelji Didović su brojni prijatelji. Iz njihove vinogradarske kuće puca pogled na Požegu i Požešku dolinu. Pjeva se i nazdravlja graševinom iz njihovog vinograda.

Na vrhu Sokolovca kod Drage Glasnovića puca se iz mužara. Za ovu prigodu pripremljena su birana jela, a nazdravlja se vrhunskim vinom.

Nekolicina je gostiju u najstrmijem vinogradu u požeškom vinogorju Ivana Jurkovića Repara na Sokolovcu iznad  Jagodnjaka. To su oni koji Ivanu pomažu da ne odustane od obrade vinograda. Iz Zagreba je došla kćerka Rahela i njene suradnice, a koja u svom naučnom radu popularizira požeško vinogradarstvo a posebno tradiciju Grgureva kao nematerijalnu baštinu ovoga kraja.

Nasuprot Sokolvca na brdu Veliki kamenu  s kojeg puca pogled na središte Požege i Požešku kotlinu Grgurevo slavi  Ivanka Dodiković koja je preuzela vinograd vinskog kardinala Vlade Bauera. I kod nje je izuzetno veselo.

Stotinjak metara dalje je  Robert Hodak. U vinogradu i lijepo uređenoj vinogradarskoj kući uz pjesmu se slavi Grgurove. Tu je obitelj i poslovnih partnera iz firme „Zeleni kvadrata“ za razminiranje u kojoj je Robert suvlasnik.

Izuztetno je veselo kod Anke i Brane Šutala, vlasnika firme Promet. Živa glazba podiže atmosferu. Pjeva se i uživa u delicijama koje su pripremili njihovi domaćini.

Slavi se i  kod Mirande i Zorana Fumić. Puca se iz dva mužara. Jedu se birana jela sa roštilja i pije vino iz Zoranovog vinograda.

Kod obitelji Kalužnik slave radnici Šumskog gospodarstva Požga.

Na kraju je naša kamera zavirila i u šator „Zlatnog luga“ i tvrtke Alles u Emovačkom Lugu. Atmosfera je dovedena do usijanja. Između brojnih gostiju tu smo zamijetili čuvenog hrnjevačkog vinogradara Ivu Enjingija.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88