Požeški tamburaški orkestar sa gostima napravio odličan glazbeni uvod u blagdane /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA –  Požeški tamburaški orkestar pod vodstvom utemeljitelja i dirigenta Tomislava Galića održao je u dvorani Gradskog kazališta u Požegi zanimljiv koncert pod nazivom „Božić dolazi, s najljepšim pjesama“. Bio je to odličan glazbeni uvod u blagdanske dane, a uz tradicionalne božićne izveli su niz skladbi klasičnog i popularnog repertoara kojima su skladatelji Mozarta, Paula McCartneya i Leonarda Cohena, ali i neki domaći.

-Pokušali smo spojiti božićni ugođaj i ono što tambura može odsvirati. Dodali smo i nešto uz godišnjice – Zajca „U boj, u boj“,  obzirom na 450  godina od Sigetske bitke,   „Yesterday“ Paula McCartneya , skladbu koju je BBC proglasio pjesmom 20. stoljeća, a izdana je prije 50 godina, “Hallelujah” koju je napisao nedavno preminuli kantautor i književnik Leonard Cohen, a tu su božićne pjesme koje se pjevaju ne samo u Hrvatskoj, već i u Americi, Španjolskoj i drugim zemljama – kazao je voditelj i dirigent orkestra Tomislav Galić. Kao izvođači pjesama glasom su se pokazali solisti Zdravko Knežević, Leonardo Matijević i JosipRalašić, te ženska vokalna skupina Contesse iz Pakraca.

U ozračju predstojećih blagdana posjetitelji u punoj dvorani burnim su pljeskom nagradili nastupe solista, pjevačke skupine i tamburaša među kojima je bilo onih u školskoj dobi, ali i onih veteranskog uzrasta.

/Foto: Marko Krstanović/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.