Požeški svirači kroz mini turneju gostovali u Viru kraj Posušje gdje su se slavile hrvatske pobjede

Autor: Jelenko Topić

Programom Večeri folklora malo mjesto Vir pokraj Posušja u Hercegovini jedino je u dijaspori proslavilo velike hrvatske pobjede tijekom Domovinskog rata, a za tu prigodu pred 4,5 tisuće posjetitelja nastupili su i glazbenici požeškog kraja Pleterničanin  Branko Polić sa svojom četveročlanom skupinom „Kings“. Oni su bili gosti večeri, a imali su mini turneju jer su još nastupili u  Posušju i Baškoj Vodi pokraj Makarske.

-Izvodili smo isključivo slavonske pjesme koje ljudi toga kraja neizmjerno vole – kazao nam je nakon ovog gostovanja Branko Polić, koji je nedavno snimio nekoliko svojih pjesama, te sa sastavom snimio pjesme za TV Superton.

 Tijekom  priredbe predstavili su se fokloraši novoosnovanog kulturno-umjetničkog društva „Vrisak“ iz Vira kojemu je predsjednica Dijana Galić, dok ih je za nastupe uvježbala mlada glazbenica toga kraja Petra Galić.

Nositelj organizacije Večeri folklora bila je Mjesna zajednica sela Vir na čelu s predsjednikom Božom Čemberom, a potporu priredbi i gostovanju slavonskih izvođača dala je općina Posušje kojoj je načelnik Branko Bago. Cijeli program je vodila novinarka Radio Posušja Marija Budimir.

Više iz kategorije