Požeški ribiči u Lipiku ulovili šarana kapitalca teškog 22 kilograma /FOTO/

Autor: D.K.

POŽEGA / LIPIK – Ako ste ribič i želite loviti kapitalce šarana i amura sigurno će te se uputiti na jezero Pjeskara u Lipiku. Riječ je o separaciji kvarcnog pijeska Staklane Lipik veličine preko pet hektara, a lovi se po sistemu “ulovi i pusti”. Okoliš jezera je dobro uređen i pogodan za višednevno kampiranje. Lovnim mjestima se prilazi automobilom koji se nakon istovara opreme ostavljaju na službenom parkiralištu.

Lijepo i toplo vrijeme za prvi ovogodišnji proljetni ribolov na Pjeskari iskoristili su i naši sugrađani, ribiči Tomislav Koren, Ivica Janda i Antonio Samardžić te njihovi gosti iz Zagreba Dinko Horvat i Dragan Kovačević. Lovilo se ali i uživalo u ambijentu, gastronomskim delicijama i piću dva dana i noći. Osim jela iz ribičke torbe pekao se roštilj i kuhao grah. Nije izostala ni kutjevačka graševina.

Ulov je bio solidan za ovo doba godine. Naime, uhvaćeno je tridesetak riba, većinom šarana i nešto amura između 10 i 15 kilograma. Najveći ulov je kapitalac šaran težine 21,7 kilograma.

Pjeskara postaje sve više ribička meka gdje se love kapitalci i to za 100 kuna dnevno, jer su slična lovišta kod nas značajno, može se reći bezobrazno, digli cijene. Preporuka, višednevni boravak neophodno dogovorite prije s ribočuvarom.

Foto: D. Mirković [FAG id=241567]

Više iz kategorije