Požeški pučki kalendar – spoj korisnog i informativnog, a zanimljivog za svakog čitatelja

Autor: D.K.

-Ovo je medij napisan na papiru i on ne treba tražiti čitatelja jer je svojevrstan spoj korisnog i informativnog – rekao je o Požeškom pučkom kalendaru za 2022. godinu na predstavljanju tog vrijednog izdanja prof. hrvatskog jezika i književnosti Mario Trupinić i dodao da je tajna uspjeha i dugovječnosti u aktualnim novinarskom pristupu.

Nakladnik mu je Udruga za glazbu i pisanu riječ Pan press iz Požege, objavljen je po trideseti puta, a urednik mu je Jelenko Topić koji je uvodno pozdravio suradnike i goste među kojima su bili zamjenik gradonačelnika Požege dr. sc. Borislav Miličević i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

-Trideset godina kontinuiranog izlaženja potvrđuje dobru organiziranost da se to svake godine objavi – istakao je čestitajući uredniku Topiću zamjenik gradonačelnika Miličević.

Kalendar za iduću godinu, koji je u prodaji na kioscima Tiska, donosi na 150 stranica obilje zanimljivih tekstova počevši od aktualnosti o radu jedinica lokalne i regionalne samouprave, pa do povijesnih tema o požeškom kraju, zatim obiteljskih svečanosti, poezije i drugog. Autori su novinari, kulturni i javni radnici požeškog kraja, kao i suradnici iz Zagreba, Rotterdama, Rijeke, Nove Gradiške, Kutjeva i drugih  mjesta.

-Požeški pučki kalendar je korisno štivo za svakoga, on ne opterećuje čitatelja,  uvijek je pri ruci da se u njemu nešto pročita, a svjedoči o sadašnjosti uz usmjerenost na budućnost – kazao je u pozdravnoj riječi zamjenik županice Ferdinand Troha.

Kako je poznato Požeški pučki kalendar se samofinancira putem reklamnih priloga tvrtki, te potporom gradova, općina i županije.

Redoviti gost ove svečanosti Bruno Horvat u nemogućnosti nazočenja zbog bolesti uputio je pozdrave sudionicima, zahvale uredniku na ustrajnosti kod izdavanja kalendara, te Gradu Požegi i članovima građanskih inicijativa koje su predložile urednika da dobije Nagradu grada Požege za životno djelo.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek