„Požeški pučki kalendar 2019.“ pred čitateljima, a donosi brojne tekstove niza požeških novinara i kulturnih radnika

Autor: Požega.EU

ČESTITKE UREDNIKU NA OVOM 27. IZDANJU KALENDARA UPUTIO ZAMJENIK GRADONAČELNIKA MARIO PILON

Već  27 godina ovaj grad na razmeđu dviju kalendarskih godina ima zanimljivo izdanje „Požeški pučki kalendar“ koji se redovito pojavljuje pred čitateljima, a rado ga čitaju i brojni Požežani koji žive daleko od radnog kraja. Tako je i ove godine objavljen kalendar za slijedeću2019. godinu u nakladi Udruge za glazbu i pisanu riječ „Pan press“, a prigodno pred autorima tekstova predstavila ga je profesorica hrvatskog jezika u požeškoj Ekonomskoj školi  Nikol Jukić.

-Izuzetno pozitivna motivacija i optimizam se provlače kroz cijeli kalendar koji obiluje brojnim temama iz gospodarskog, kulturnog i sportskog života, te korisnim savjetima, literarnim prilozima, običajima i tradicijskoj baštini ovoga kraja – istakla je na predstavljanju prof. Jukić.

Autori tekstova u „Požeškom pučkom kalendaru 2019.“ osim njegova urednika Jelenka Topića su Mario Kalan, Marko Ašenbrener, Lana Derkač, Boris Ožanić, Danica Rončević, Ivica tomić, Juraj Zelić, Branko Kolić, Branka Starčević Tesari, Mirjana Šperanda, Vinko Tadić, Irena Kalan, Maja Žebčević Matić, Lojzo Buturac, Georgije Diklić, Nada Bonić, Branimir Mikić, Zlatko Antunović, Zdenko Hruška i drugi.

-Hvala uredniku na dugogodišnjem predanom radu jer 27 godina sačiniti ovakvo izdanje nije mala stvar, a to je zanimljiva i lijepa priča za naš grad – kazao je u pozdravnoj riječi u ime grada Požege zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

Čestitke idejnom začetniku i uredniku na upornosti izrekao je i dugogodišnji požeški društveni aktivista Bruno Horvat, a tijekom predstavljanja nastupio je tamburaški sastav „Paori“ pod ravnanjem Luke Prpića.

Foto: Bruno Horvat i Vladimir Protić

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot