Požeški profesor Hrvoje Vlahov u kvizu Milijunaš osvojio više od tri svoje plaće!

Autor: Jelenko Topić

Ovotjedno izdanje popularnog televizijskog kviza Milijunaš obilježili su nastupi troje natjecatelja. Na vrući stolac nasuprot Tariku prvi je sjeo Požežanin iz prošle emisije, Hrvoje Vlahov, srednjoškolski profesor i poznati šahista.

Filmsko pitanje spriječilo ga je u osvajanju iznosa od 64 tisuće kuna. Hrvoje Vlahov, sudionik brojnih kviz natjecanja, otvorio je emisiju. S lakoćom je stigao do devetog pitanja na kojem je trebao odgovoriti tko nikada nije zajedno igrao u istom nogometnom klubu: C. Ronaldo i Beckham, Ronaldinho i Messi, Del Piero i Zidane ili Bergkamp i Henry.

Hrvoje je rekao kada je pitanje već sportsko da bi volio da je iz bilo kojeg drugog sporta, a ne iz nogometa. Svašta prati, ali nogomet ne posebno. Nije uspio sam doći do odgovora. Zatražio je i Tarikov savjet treba li pitati publiku, na što mu je on rekao da misli da to i nije baš pitanje za njih. Zatražio je džokera “zovi” koji mu je prvo spomenuo da je riječ o odgovoru pod A. Budući da je i on tako razmišljao, prihvatio je džokerov savjet i ponudio odgovor pod A: C. Ronaldo i Beckham, što mu je donijelo 16 tisuća kuna. Nije znao odgovor na deseto pitanje koji je pjesnik, poput mitskog Leandra, preplivao Helespont odnosno Dardanele? Tasso, Puškin, Kranjčević ili Byron? Iskoristio je džoker “pola-pola”.

Ostali su odgovori Puškin i Byron. Ponudio je odgovor D – Byron. Točnim odgovorom osvojio je 32 tisuće kuna. Na 11. pitanju trebao je odgovoriti u kojem je filmu Gregg Toland do vrhunca razradio umijeće dubinskog kadra? Metropolis, Vrtoglavica, Građanin Kane, Zameo ih vjetar.

Nakon analize, rekao je da nije siguran što znači dubinski kadar pa je zatražio pomoć publike. Njih 5 posto odlučilo se za Metropolis, 45 posto za Vrtoglavicu, 31 posto za Građanina Kanea i 19 posto za film Zameo ih vjetar. Odlučio je poslušati publiku i tako napustio natjecanje s iznosom drugog praga od 32 tisuće kuna što je više nego tri njegove mjesečne plaće. Naime, točan je odgovor Građanin Kane.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot