Požeški policajci dobivaju desetak novih šarenih vozila – izražavaju zadovoljstvo izborom

Autor: Jelenko Topić

Isporukom 522 nova vozila Ministarstvo unutarnjih poslova će obnoviti vozni park i smanjiti starosnu dob tog dijela policijskog voznog parka za 3,3 godine. Time će se povećati operativnost policijskih snaga na terenu, prvenstveno onih čija su mobilnost i brzina reakcije ključni u usluzi građanima.Vodeći računa o potrebama uzrokovanim potresima i pandemijom koronavirusa, Ministarstvo unutarnjih poslova nije nabavljalo nova vozila od 2017. godine te je, po isteku trogodišnjeg leasinga 2020. godine, nastavilo koristiti ista vozila na temelju usluge najma i u 2022. godini.
Sada imaju na korištenju 882 osobna policijska vozila prosječne starosti osam godina, a prosječno je svako prešlo 186 tisuća kilometara.
No, kako vozila nisu više pod jamstvom, a prosječno prijeđena kilometraža je prešla 182 tisuće kilometara, značajno su se povećali troškovi održavanja za čak više od 50 posto po vozilu. Sve to je posljedično utjecalo na operativnost policijskih snaga, s obzirom na povećane i kompleksnije kvarove zbog čega su se vozila nalazila više dana na servisu.
S ciljem poboljšanja razine operativnosti policijskih snaga, bilo je nužno provesti postupak javne nabave ugovaranja usluga korištenja novih vozila istih karakteristika putem operativnog leasinga.

Stoga je proveden dvostupanjski postupak javne nabave vozila te je, odabirom ekonomski najpovoljnije ponude, odabrana ponuda Raiffeisen leasing d.o.o. s kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova 8. travnja 2022. godine potpisalo ugovor. 

Ukupan iznos usluge operativnog leasinga za četiri godine iznosi 64 milijuna kuna bez PDV-a i s uključenim porezima, odnosno 80 milijuna kuna s PDV-om. Ugovoreni rok isporuke vozila marke Škoda Octavia je kraj srpnja ove godine, nakon čega će vozila biti raspodijeljena policijskim upravama, proporcionalno broju policijskih službenika.  Ova nabava vozila je u okvirima dosadašnjih troškova najma i povećanog održavanja, dok su sredstva osigurana u Državnom proračunu.

Kako smo saznali Policijska uprava požeško-slavonska dobit će desetak novih automobila, a policijski službenici izražavaju zadovoljstvo ovom nabavom i odabirom vozila koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe.
U drugom natječaju se očekuje dolazak novih presretača i motocikala

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88