Požeški planinari sa novim čelništvom nastavljaju bogate aktivnosti i pohode

Autor: Jelenko Topić

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege nedavno je elektronskim putem održalo izbornu  skupštinu sa izborom novog rukovodstva koje je zajedno sa programom rada predstavljeno na konferenciji za novinare.

Novi predsjednik je Bruno Horvat, dopredsjednici Damir Matoković i Silvija Čajka, tajnica Anamarija Marković, a izabrani su voditelji sekcija, te Nadzorni odbor u Časni sud društva. Franji Brezickom i Miroslavu Mesiću dodijeljena su posebna priznanja za doprinos planinarstvu.

-Imamo godišnje oko 40 izleta, nastavljamo takvim radom, a uplatili smo sredstva potpore potresom pogođenom društvu Zrin u Petrinji – istakao je predsjednik Horvat.

Ovogodišnji program aktivnosti predstavio je potpredsjednik Damir Matoković ističući da će ostvarenje ovisiti o epidemiološkoj situaciji, a ključni su izleti po slavonskom gorju, te drugim dijelovima zemlje, kao i u susjednoj BiH.

-Nastavljamo suradnju sa drugim društvima, te održavanje kućice na Trišnjici i doma Lapjak, a naglasak je na rad s mladima, kao i školovanje za vodiče i markaciju.

Silicija Čajka, koja sa suprugom Ratimirom vodi Malu planinarsku školu kazala je da su kroz nju potiču mladih na uključivanje u planinarenje, a prošle godine okupili su 34 osnovaca koji su završili edukaciju i imali 10 izleta. Dogodine će to nastaviti, kao i izlete sa mladima.

Tajnica Anamarija Marković je rekla da Sokolovac ima 162 člana, te pozvala ljubitelje prirode da su učlanjuju u društvo.

Foto: S.Pok

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88