Požeški pčelari proslavili svoga zaštitnika /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Članovi požeškog Pčelarskog društva „Zlatna dolina“, koje ima više od stotinu članova, a prije dvije godine su proslavili jubilej 40 godina djelovanja, prigodno su obilježili blagdan Svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara. Inače Sveti Ambrozije je bio milanski biskup, a unazad više desetljeća proglašen je zaštitnikom pčelara i njihovih obitelji.

Dio pčelara nazočio je misi u čast svoga zaštitnika koju je u franjevačkoj crkvi svetog Duha predvodio pater Zlatko Papac.

Nakon toga nastavili su druženje na obiteljskom imanju „Sveti Ambrozije“ u Gradskim Vrhovcima vlasništvo Melite Tancoš  Šostar i Vilija Šostara, koji su pogostili pčelare i njihove goste domaćim specijalitetima i dobrom kapljicom. Pri posluživanju su im pomogli sin Lovro Šostar i njegova djevojka Gabrijela Lovaković.

Tu je bio i začetnik ovog imanja Melitin otac Bernardo Tancoš, koji je ovdje podigao poklonac Svetom Ambroziju, jedini takav u našim krajevima.

Tijekom večernjeg druženja svirali su im članovi novoosnovanog požeškog tamburaškog sastava „Paori“ kojega čine uglavnom srednjoškolci ovog kraja.

/Foto: D.Mirković /

Komentiraj: