Požeški novinar napisao pjesmu koja je najslušanija na županjskom festivalu Šokačke pisme

Autor: D.K.

Svi ljubitelji tambura, pjesme, tradicije i domaćih proizvoda došli su na svoje i uživali u sadržajnom programu organiziranom u okviru Županjskog ljeta čiji je središnji dio održan u Parku Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, podno savskog nasipa, u posebnom ugođaju starog graničarskog čardaka, a to je 17. Glazbeni festival Šokačke pisme. Uz izravni prijenos Plave televizije i više radio-postaja među kojima je bio i hrvatski radio Zagreb festival je počeo proglašenjem tri najslušanije pjesme za prošlogodišnjeg festivala po glasovima urednika i slušatelja tridesetak naših radio postaja.  

Tako je najslušanijom proglašena pjesmu Sjetiš li se mog imena koju je uglazbio i aranžirao jedan od naših najpoznatijih autora Ivica Plivelić Iva, stihove je napisao višegodišnji požeški novinar Jelenko Topić, a pjeva je Ivan Štivić, donedavno prvi glas tamburaša Salaš, koji ovako sada ima svoj album i  pjevačku karijeru. Od festivala 2021. godine tu pjesmu na internetu je poslušalo i pogledalo više od 95 tisuća ljudi! Stoga su izvođač i autori dobili nagradu organizatora. Osim ove pjesme Topić je do sada napisao još desetak pjesama koje su uglazbljene, te izvedene na festivalima i obavljene na albumima.

Potom su izvedene 23 nove pjesme, a nastupila su najpoznatiji izvođači tamburaške glazbe Šima Jovanovac, Berde band, Stjepan Jeršek Štef, Ravnica, Džentlmeni, Šokci, Kas, Ivan Štivić, Đakovčanke, Salaš, Antonija Dulić & Hajo, Slavonci, Tambura band & Bruno Krištof, Satir, Đeram, Šokačka posla feat. Sanja Hajduković & Ivan Štivić, Begeš, PPK Sinđir, Lege, Žeteoci, Dukati, Lucky band i D mol.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot