Požeški lovci četvrti među pet slavonskih županija /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Lovački savez Požeško-slavonske županije bio je uspješan domaćin 3. Kupa Slavonije i Baranje u lovnom streljaštvu održanom kao i ranijih  godina na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice,a nastupile su ekipe svih pet županija što je bila priprema za Državno prvenstvo.

Pozdravne riječi uz želje za mirnu ruku i oštro oko uputio je Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, a uz predsjednika HLS-a generala Đuru Dečaka nazočili su čelnici osječkog i vukovarskog županijskog saveza Zlatko Stolnik i Mirko Bošnjak.

-Naša djeca nisu se imali priliku baviti streljaštvom, talent je dio uspjeha, a ključni su treninzi i uporan rad – kazao je otvarajući natjecanje general Dečak i dodao da je cilj Hrvatskog lovačkog saveza da svaka županija ima strelište za sve tri discipline lovnog streljaštva, a savez će dati potporu izgradnji i opremanju.

Ekipni pobjednik je Osječko-baranjska županija sa 420 pogodaka, druga je Brodsko-posavska sa 418, treća Virovitičko-podravska sa 409, a slijede Požeško-slavonska županija(406), Vukovarsklo-srijemska(371), te druga požeška ekipa sa 338 pogodaka.

Pojedinačni pobjednik je Zvonimir Pavošević sa 92 pogotka, drugi je Mario Arnold sa 87(oba Osječko-baranjska županija), treći je Ivica Ilijašić(Brodsko-posavska županija) sa 86 koliko ima četvrti Karlo Živić iz iste županije, a slijede Ivica Jakšić(Osječko-baranjska županija) i Marin Vedriš(Virovitičko-podravska) sa po 85 pogodaka.

Njima su pripali pehari, a prijelazni pehar ekipa Vukovarsko-srijemske županije predala je ovogodišnjim pobjednicima iz Osijeka.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije