Požeški Ličani imali niz aktivnosti – priznanja primili utemeljitelji Mirko Stilinović, Ivan Ceranić i Ana Samaržija /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Ličko zavičajno društvo Vila Velebita iz Požege na redovnoj 25. izvještajnoj godišnjoj skupštini dodijelilo je posebna priznanja svojim utemeljiteljima, a iz ruku predsjednika dr. Josipa Fajdića primili su ih Mirko Stilinović, Ivan Ceranić i Ana Samaržija.

-Zbog pandemije korona virusa aktivnosti su kroz prošlu godinu bile reducirane tako da smo proveli najnužnije među kojima su izlet u Liku i Kornate, kolektivna izložba slika sa vlastite likovne kolonije u Gospiću i Lovincu, promocija knjige Ličani i Slavonci u Ličkom Osiku i Lovincu organizacija likovne kolonije, promocija zbirke pjesama Filipa Matasića, te sadržaji uz Dan grada Požege kao što su izložba slika, koncert glazbenog društva i drugo – istakao je predsjednik Fajdić.

On je autor monografije Ličani u Slavoniji, koju je objavila Vila Velebita što je svojevrsna retrospektiva rada tog zavičajnog društva kroz 25 godina djelovanja. To izdanje promovirano je u Požegi, Belišću i Virovitici. Sva izvješća su prihvaćena, a najavljen je izlet na Zrmanju početkom lipnja.

Nakon skupštine organizirano je druženje članstva uz domaće specijalitete, a nastupio je glazbeni duo Iva Biljanić-Tomislav Čolić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek