Požeški Ličani godišnjim koncertom započeli proslavu jubileja svoje udruge Vila Velebita

Autor: Jelenko Topić

Požegi s ljubavlju naziv je godišnjeg koncerta Mješovitog pjevačkog zbora Vila Velebita koji djeluje kao sekcija istoimenog Ličkog zavičajnog društva. Zbog odsutnosti predsjednika Vile Velebita prof. dr. Josipa Fajdića goste, među kojima su bili zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha i pročelnica za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović, te posjetitelje pozdravila je tajnica udruge Anđa Gitt ističući da ovim koncertom započinju svečanosti u povodu 25 godina osnivanja i rada udruge.

Na koncertu su nastupili Mješoviti pjevački zbor uz pratnju Tamburaškog orkestra Glazbene škole Požege pod ravnanjem Valentina Petranovića, a izveli su niz ličkih i slavonskih pjesama. Među njima je bila i jedna nova autorska pjesma Filipa Matasića, člana zbora. Kao solisti nastupili su Antun Glasnović, Vlado Bauer i drugi.

Gosti koncerta bili su članovi požeške klape Sveti Lovro izvodeći nekoliko posebno odabranih skladbi za ovu prigodu.

Pored toga nastupio je tamburaški kvartet, te sastav od deset tamburaša, a izveli su nekoliko izuzetnih instrumentala pokazujući vrhunskom svirkom sve mogućnosti tog instrumenta.

Sve nastupe posjetitelji su toplo nagradili dugotrajnim pljeskom.

Foto: Ivica Štefanek

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88