Požeški Ličani dovode u goste HKD „Istra“ iz Slovenije

Autor: D.K.

POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ iz Požege organizira ove subote zanimljivo glazbeno događanje. U dvorani Gradskog kazališta s početkom u 18 sati gostuje Hrvatsko kulturno društvo „Istra“ iz slovenskog grada Pirana, koje je prijateljsko društvo požeških Ličana. U sklopu njihovog cjelovečernjeg programa nekoliko pjesama izvest će i domaćini mješovita pjevačka skupina „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički.

Hrvatsko kulturno-umjetničko, prosvjetno i sportsko društvo “Istra” Piran je osnovano 1998. godine. Ima 650 članova, a najaktivniji su muška klapa Bevanda i folklorna grupa, koju prati instrumentalni sastav. Izdalo je zbirku pjesama hrvatskog pjesnika Stipa Cvitana, koji živi i radi u Sloveniji te nagrađenog s nagradom Tartini (2014), pod naslovom Ne odi nider (2011).

Društvo organizira kulturne događaje: Proslava Dana državnosti Republike Slovenije i Republike Hrvatske, Festival hrvatskog folklora, Festival istarskih plesova i pjesama, Rastavu hrvatskih narodnih nošnji i dr.

Društvo također uključuje tenis i nogometnu sekciju. Nogometna sekcija je vrlo aktivna i organizira tradicionalni Turnir prijateljstva između diplomata i zastupnika u slovenskog parlamenta i hrvatskog sabora, sudjeluje na Hrvatskim svjetskim igrama i drugih međunarodnih sportskih događaja.

/Foto: Ilustracija, shds.si/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek