Požeški izviđači ugostili četiri stotine uzvanika /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Četiri stotine izviđača iz 12 slavonsko-baranjskih odreda i Zagreba sudjelovalo je na 37. Papučkim jaglacima u Velikoj. Izviđači su i prošlih godina dolazili ali nikada u tolikom broju.

Manifestacija „Papučki jaglaci“ jedna je od prvih većih manifestacija u prirodi na koje su izviđači izašli nakon zimskog perioda. Domaćini su im bili članovi Požeškog odreda.

Nakon obilaska staza, a izviđači su zbog većeg broja članova mlađeg uzrasta odabrali onu od Tvrđe do Tauberovih stijena i nazad. Druženje je nastavljeno na livadi i objektima požeških šumara. Tu se igralo i pjevalo do zajedničkog ručka.

Za ručak je kuhar Ivan Piha skuhao 200 litara graha za što je utrošio 25 kilogama graha i isto toliko slanine i 15 kilograma kobasica. Da grah skuhan u „kazanu“ ima poseban okus potvrđuje i često traženje porcije više.

Izviđačima su uz Hrvatske šume iz Požege pomogle vatrogasci DVD Požega, Elektro tema,  Paterna, Caffebar Coloseum, te obitelji Efinger i Ostojić.

Za ovu aktivnost požeški izviđači su se pripremali zadnjih mjesec dana i uspjeh nije izostao. Sve je bilo dobro organizirano, te su izviđači i njihovi stariji pratitelji otišli svojim kućama puni dojmova.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: