POŽEŠKI IZVIĐAČI DONIJELI BETLEHEMSKO SVJETLO U POŽEGU: Simbol dobrote, prijateljstva i mira u svijetu zasjat će u požeškim domovima [FOTO]

Autor: D.M.

Kao i svake godine, Betlehemsko svjetlo mira u Grad Požegu donijeli su članovi Odreda izviđača Požega, upaljeno u štalici Isusovog rođenja u Betlehemu. Svjetlo simbolizira dobrotu i iskrenost, toplinu i prijateljstvo u težnji da se premosti mržnja, materijalizam i egoizam i da pobijedi miru u svijetu.

Svjetlo koje je ovih dana pristiglo u Hrvatsku iz Beča ispred zagrebačke katedrale preuzele su članice požeške patrole izviđača Nera, Anamarija i Anja koje su zajedno organiziranim prijevozom s osiječkim izviđačima svjetlo donijele u naš grad.

Unatoč prohladnom vremenu, na štandu u požeškoj pješačkoj zoni izviđači su građanima djelili svjetlo. Njihova aktivnost je prepoznata pa je ove godine veći broj Požežana zapaljenje svijeće prenio u svoje domove.

Betlehemsko svjetlo mira kao aktivnost je započela u Austriji 1986. godine, a u Hrvatsku dolazi već 30 godina. Na prvu adventsku nedjelju pali se u Betlehem i nosi u Beč, odakle se prenosi u više od 20 zemalja pa tako i Hrvatsku.

Tekst i foto D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek