Požeški HGSS-ovci su uvijek tamo gdje trebaju biti /FOTO/

JANKOVAC – Brojni su planinari i izletnici proteklog vikenda uživali na brdovitim predjelima i snježnim idilama Papuka. Snijega je ove godine u izobilju pa su se trebali probijati kroz duboki snijeg planinarskim stazama do željenog odredišta. Svi su se oni osjećali sigurnijima jer su im u neposrednoj blizini bili pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koje je lako prepoznati po odorama koje nose na sebi.
 
Zimski su uvjeti ove godine idealni članovima HGSS-a za obnavljanje znanja i vještine na snijegu i temperaturama koje su dosezale i -10 °C. 
 
Požeška stanica HGSS-a ugostila je i svoje kolege iz stanica Orahovica i Slavonski Brod s kojima su odradili zimsku vježbu na Papuku. 
 
Provodeći vježbu HGSS-ovci su bili u neposrednoj blizini svim onim rekreativcima i planinarima koji su se iz hobija i drugih razloga uputili u brdovite i planinske predjele. 
 
Jer pripadnici HGSS-a  uvijek su tamo gdje trebaju biti i gdje su najpotrebniji što su dokazali svojim plemenitim radom u bezbroj slučajeva.
 
Fotografije HGSS-ovca Mire Mesića objavljene na njegovom Facebook profilu najbolje  prikazuju detalje jučerašnje vježbe.
 
0 Comment