Požeški HDZ darovao hladnjak Udruzi gluhih i nagluhih

Autor: S.P.

POŽEGA – Međunarodni je tjedan gluhih, a Mladež požeškog Temeljnog ogranka Centar Hrvatske demokratske zajednice u suradnji s Mjesnim odborom Centar i Gradskim odborom HDZ Požega, odlučili su prigodno darivati Udrugu gluhih i nagluhih osoba grada Požege s potrebnim im hladnjakom.

Međunarodni tjedan (Dan) gluhih obilježava se u cijelom svijetu svake godine posljednjeg tjedna u rujnu. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti javnosti o specifičnim problemima i potrebama gluhih osoba, što je jedna od temeljnih pretpostavki za poboljšanje njihova položaja u društvu i kvalitete života. Organizacije širom svijeta različitim aktivnostima i kampanjama nastoje privući pažnju javnosti na probleme s kojima se suočavaju gluhe osobe, a tom globalnom društvu, malom gestom velikoj značaja pridružio se i požeški HDZ. Predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Jadranka Vukoja zahvalila je na poklonu, ali i na potpori koja je tako iskazana članovima u provedbi njihovih aktivnosti, jer hladnjak će im koristiti prilikom brojnih kreativnih radionica koje obavljaju u svom prostoru.

Požeški HDZ zahvaljujući inicijativi čelnika Igora Krizmanića i Mislava Boića nastavio je tako s akcijama pomaganja u zajednici upravo onima kojima je to doista potrebno. Uz podršku Mladeži i predsjednika Dalibora Vranića, takvih akcija bit će još, najavio je predsjednik TO Igor Krizmanić.”Nama je drago da možemo sudjelovati u obilježavanju Međunarodnog dana gluhih koji se obilježava kroz cijeli ovaj tjedan. Prepoznali smo vašu potrebu, ovo je naša prva zajednička akcija, ali sigurno nije zadnja jer HDZ će preko mladeži, mjesnog odbora i temeljnog ogranka Centar na vaš poziv i na vašu inicijativu sudjelovati u svakoj vašoj akciji,” poručio je domaćinima Krizmanić.

Prigodnim riječima članove udruge koja je jedna od najaktivnijih udruga te vrste u gradu, ali i članove svoje stranke koji znaju prepoznati i odgovoriti na potrebe sugrađana pozdravio je gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ Požega Darko Puljašić.

“Hrvatska demokratska zajednica nastavlja pomaganje svim osobama koje su u potrebi. Vaša udruga djeluje dugo, i drago nam je da smo vam uspjeli pokloniti nešto kvalitetno, što će vam biti korisno. Smatram kako je to jedan od načina na koji političke stranke, HDZ ispred svih, mogu djelovati izvan onih utakmica koje se vode prilikom izbora. Kao predsjedniku Gradske organizacije iznimna mi je čast imati ovakve suradnike s kojima promoviram ovaj način rada. Pozivamo i sve ostale političke stranke da sudjeluju te da zajedno budemo društveno korisni i vraćamo zajednici ono što od nas i očekuje.Mi ipak moramo biti prvi među jednakima i pomagati jer smo na takvoj poziciji,” rekao je Puljašić.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: