Požeški gradski čelnici vode brigu o razvoju i širenju gospodarstva

Autor: DK

POŽEGA  – Ured za potporu i savjetovanje postojećih ali i budućih poduzetnika otvoren je u sklopu projekta Menadžeri poslovnog razvoja kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ured će djelovati kao ustrojstvena cjelina uz postojeći Ured za EU integracije na adresi u ulici Dragutina Lerman 10 u Požegi.

Svrha Ureda je potpora poduzetništvu kroz informiranje postojećih i potencijalnih poduzetnika i zainteresiranih građana, te promocija samozapošljavanja u kojem svi zainteresirani mogu dobiti su besplatne informacije ali i stručnu pomoć.

-Ured okuplja mlade menadžere poslovnog razvoja koji su u prethodnim aktivnostima projekta uspješno završili edukaciju i praksu čime su osposobljeni za pružanje pomoći građanima – rekla je voditeljica projekta Ines Čevapović i naglasila kako će se na temelju naučenog savjetovati poduzetnici da razviju svoje programe i napišu planove, te pruže informacije o postojećim izvorima financiranja i natječajima.

-Svi koji su zainteresirani postati poduzetnicima besplatno mogu pronaći informacije o početnim koracima koji ih očekuju – dodala je Ines Čevapović.

Vedran Neferović, požeški gradonačelnik

Među osnovnim zadaćama Ureda su osiguravanje vidljivosti aktivnosti ureda, pružanje asistencije poduzetnicima pri izradi razvojnih dokumenata i pružanje informacija o postojećim izvorima financiranja i natječajima te ostale aktivnosti u skladu s projektom.

-Zadovoljstvo mi je da je još jedan projekt preko našeg Odjela za EU integracije uspješno u provedbi, a u ovom slučaju izravno se veže za poduzetništvo te pomoć i potporu poduzetnicima. Od svog osnutka Odjel za EU integracije proveo je niz konkretnh projekata, a jedan od njih je i ovaj Ured u središtu grada. Mislim kako je to dobar način da grad Požega sa svojim resursima pomogne u smislu konkretne pomoći svima koji se aktivno pristupaju i svojim poslovnim idejama i problemu nezaposlenosti – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru “Lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, fazeII”, a provodi ga grad Požega u partnerstvu s gradom Velikom Goricom te razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: