Požeški gradski čelnici vode brigu o razvoju i širenju gospodarstva

Autor: D.K.

POŽEGA  – Ured za potporu i savjetovanje postojećih ali i budućih poduzetnika otvoren je u sklopu projekta Menadžeri poslovnog razvoja kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ured će djelovati kao ustrojstvena cjelina uz postojeći Ured za EU integracije na adresi u ulici Dragutina Lerman 10 u Požegi.

Svrha Ureda je potpora poduzetništvu kroz informiranje postojećih i potencijalnih poduzetnika i zainteresiranih građana, te promocija samozapošljavanja u kojem svi zainteresirani mogu dobiti su besplatne informacije ali i stručnu pomoć.

-Ured okuplja mlade menadžere poslovnog razvoja koji su u prethodnim aktivnostima projekta uspješno završili edukaciju i praksu čime su osposobljeni za pružanje pomoći građanima – rekla je voditeljica projekta Ines Čevapović i naglasila kako će se na temelju naučenog savjetovati poduzetnici da razviju svoje programe i napišu planove, te pruže informacije o postojećim izvorima financiranja i natječajima.

-Svi koji su zainteresirani postati poduzetnicima besplatno mogu pronaći informacije o početnim koracima koji ih očekuju – dodala je Ines Čevapović.

Vedran Neferović, požeški gradonačelnik

Među osnovnim zadaćama Ureda su osiguravanje vidljivosti aktivnosti ureda, pružanje asistencije poduzetnicima pri izradi razvojnih dokumenata i pružanje informacija o postojećim izvorima financiranja i natječajima te ostale aktivnosti u skladu s projektom.

-Zadovoljstvo mi je da je još jedan projekt preko našeg Odjela za EU integracije uspješno u provedbi, a u ovom slučaju izravno se veže za poduzetništvo te pomoć i potporu poduzetnicima. Od svog osnutka Odjel za EU integracije proveo je niz konkretnh projekata, a jedan od njih je i ovaj Ured u središtu grada. Mislim kako je to dobar način da grad Požega sa svojim resursima pomogne u smislu konkretne pomoći svima koji se aktivno pristupaju i svojim poslovnim idejama i problemu nezaposlenosti – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru “Lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, fazeII”, a provodi ga grad Požega u partnerstvu s gradom Velikom Goricom te razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot