Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požeški folkloraši otputovali u Češku: „Vjerujemo da ćemo svoj grad i županiju predstaviti u najboljem svjetlu“

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požeški folkloraši otputovali u Češku: „Vjerujemo da ćemo svoj grad i županiju predstaviti u najboljem svjetlu“ Požega.eu | Požeški folkloraši otputovali u Češku: „Vjerujemo da ćemo svoj grad i županiju predstaviti u najboljem svjetlu“

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Članovi Folklornog ansambla Požega, njih 26, otputovali su u Češku na 25. Međunarodni festival folklora CIOFF Pilsen 2023. koji se održava od 7. do 11. lipnja.

Požeški će folkloraši kraće nastupe imati tijekom svih pet dana festivala, a za glavni su nastup pripremili 40-minutni program. Predstavit će se pjesmama i plesovima Slavonije - Oj Požego, sve ti je na glasu…, pjesmama i plesovima Korduna, starim Splitskim plesovima koreografa i etnokoreologa Branka Šegovića te starogradskim pjesmama.

Poseban su program za ovaj prestižni događaj pripremili i članovi tamburaške sekcije FAP-a.

- Od 1997. godine međunarodni folklorni festival CIOFF Plzeň mjesto je susreta ljubitelja folklora i narodne umjetnosti, na kojem svake godine sudjeluje dvadesetak folklornih ansambala za odrasle i djecu iz cijele Češke i inozemstva. Cilj festivala je prezentacija tradicionalnih folklornih plesova i glazbe. Istovremeno, festivalska publika ima priliku upoznati nove trendove u folklornoj glazbi i plesu koji su više ili manje inspirirani tradicionalnim izvedbama – ističu organizatori festivala.

Od 2008. godine Festival je punopravni član prestižne svjetske organizacije CIOFF koja djeluje u okviru UNESCO-a.

-Vjerujemo da ćemo svoj grad i županiju predstaviti u najboljem svjetlu te da ćemo iz Češke ponijeti lijepe uspomene, ali i saznanja vezana za folklornu tradiciju i umjetnost – rekla nam je uoči polaska Tamara Puač, predsjednica FAP-a Požega.

- Velika zahvala Ministarstvu kulture, Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi i Turističkoj zajednici Grada Požege te ostalim sponzorima koji su prepoznali naš trud i rad. Svojim ćemo nastupom opravdati povjerenje koje su nam iskazali te nam omogućili odlazak na festival – dodala je Puač.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo