Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević primio ravnatelja pleterničke Knjižnice i čitaonice prof. Franju Novaka

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Biskupija PZ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević primio ravnatelja pleterničke Knjižnice i čitaonice prof. Franju Novaka Požega.eu | Požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević primio ravnatelja pleterničke Knjižnice i čitaonice prof. Franju Novaka

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Biskupija PZ

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA - Ususret 110. obljetnici postojanja pleterničke Knjižnice i čitaonice koju je osnovao tadašnji župnik Matej Golek požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević primio prof. Franju Novaka, ravnatelja te ustanove kojom su prilikom razgovarali o programima spomena navedene obljetnice i biskupova sudjelovanja u nekima od njih.

Biskup Škvorčević je predstavio sve ono što Požeška biskupija poduzima s obzirom na oblikovanje tekuće knjižnice koja među ostalim treba poslužiti i potrebama požeških katoličkih škola.

Izvijestio je ravnatelja i o nastojanju da se nakon trenutačnog prikupljanja starije arhivske građe iz župa Požeške biskupije i smještanja u središnji arhiv u Biskupskom domu u Požegi planira prikupiti i stare knjige, napose župne knjižnice oblikovane u 18. stoljeću čiji značajni dijelovi još postoje u našim župama. Kazao je da bi za smještaj povijesnog arhiva i knjižnice od velikog značenja bilo uređenje Staroga grada u Kaptolu, vlasništvo požeškoga Stolnog kaptola, izrazivši nadu u financiranje tog projekta iz europskih fondova.

Sugovornici su se složili oko toga kako je važna međusobna suradnja u svim nastojanjima oko promicanja našega duhovnog identiteta na ovim prostorima.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo