Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požeški Autoklub prezentira svoju sredinu i razvija suradnju sa srodnim udrugama

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Požeški Autoklub prezentira svoju sredinu i razvija suradnju sa srodnim udrugama Požega.eu | Požeški Autoklub prezentira svoju sredinu i razvija suradnju sa srodnim udrugama

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPOŽEGA - Davne 1930. godine u našoj zemlji osnovan je Automobilističko motociklistički klub Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a 28.listopada 1946. godine nastojanjem Narodne tehnike Zemaljskog odbora Automobilističko-motociklističkog saveza Hrvatske i ljubitelja ovog sporta u Požegi je osnovano Automobilističko-motociklističko društvo „Slavko Rončević“. Nekoliko godina kasnije otvaraju se radionice za popravak vozila i upošljavaju  automehaničara. Prva radionica bila je u dvorištu prodavaonice „Sloga“, zatim se preselila u zgradu gimnastičkog društva „Sokol“ i vatrogasnog doma. Zbog porasta broja automobila AMD 1955. godine pokreće prvu autoškolu za osposobljavanje vozača i polaganje vozačkog ispita, a dvadeset godina kasnije počeli su organizirati autoutrke i postali jednim od najuspješnijih društava u bivšoj državi.-1991. godine iz društva se formiraju dvije pravne osobe. Klub članova AMD u novoj državi prelazi u klub HAK-a, a 2007.godine mijenja logo i postaje Autoklub Požega i traje do danas – kaže predsjednik Autokluba Požega Marijan Babić i dodaje da je ranije ovaj autoklub imao status temeljnog kluba u bivšoj državi, te posjedovao vozila za popravke i pomoć na cesti, ali ondašnje prilike nisu bile naklonjene klubu pa je izgubio taj status. Sada im je želja postići što bolje rezultate i ponovno postati temeljni klub. Unazad petnaestak godina imali su 670 članova, dok danas broje 1300 što je za ovu sredinu i njene mogućnosti zadovoljavajuće iako i dalje aktivno rade na povećanju broja članova.

-U 2014.godini povezujemo automehaničare, autoelektričare i autolimare kako bi pomogli  članovima u održavanju vozila, a godinu kasnije kupili smo vozilo sa opremom za „Pomoć na cesti“, te besplatnu montažu guma, dijagnostiku i kontrolu svjetala – nastavlja nam Babić dodajući da  im je prioritet nabavka kamiona za prijevoz oštećenih i pokvarenih vozila.

Ovo je motivacija za daljnji trud i rad jer su za svoj grad i županiju te članove postigli da ne ovise o uslugama klubova iz drugih gradova na što su jako ponosni. Uz sve to sudjeluju na svim važnijim manifestacijama u gradu i županiji, a ostvarili su suradnju sa osnovnim školama te uz pomoć HAK-a, AK Požega i Autoškole Herz šalju učenike na državna natjecanja u sigurnosti u prometu i pomažu u edukaciji prvih razreda u prometu.

 -Daljnji cilj je da ostvarimo još bolju suradnju sa svojim članovima i da sudjelujemo u daljnjim akcijama HAK-a kod provođenja zacrtanih aktivnosti- ističe predsjednik AK Požega Marijan Babić. Za dosadašnji rad i postignute rezultate primili su lani priznanje i nagradu od HAK-a, a dobili su priznanja za svoj rad i gajenje prijateljskih odnosa od autoklubova Varaždin, Križevci, Vinkovci i drugi. Sa AK Varaždin su prošle godine potpisali Povelju prijateljstva i suradnje.

Uspješnu surađuju sa autoklubovima u zemlji čime prezentiraju svoj rad, te promoviraju grad i Požeško-slavonsku županiju sa svim njenim ljepotama. Ove godine dobili su kolektivnu nagradu grada Požege za svoje dugogodišnje aktivnosti.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo