Požeške gimnastičare svojim dolaskom počastili Tin Srbić, viceprvak Europe u kraljevskoj disciplini gimnastike i Šime Fantela hrvatski jedriličar, olimpijski, svjetski i europski prvak /FOTO/

Autor: DK

Tin Srbić viceprvak Europe u kraljevskoj disciplini gimnastike i Šime Fantela hrvatski jedriličar, olimpijski, svjetski i europski prvak, počastili su svojim dolaskom mlade gimnastičarke i gimnastičare Sokola. Za vrijeme treninga drage je goste dočekao predsjednik Gimnastičkog društva “Sokol” Krešimir Pavelić i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Inače, Tin Srbić i Šime Fantela na dragovoljnom su vojnom osposobljavanju u Oružanim snagama RH u Požegi gdje se vrši obuka ročnika vrhunskih sportaša te obuka kandidata za časnike zdravstvene službe.

Riječi dobrodošlice dragim gostima je uputio predsjednik Gimnastičkog društva “Sokol” Požega koji ih je ukratko upoznao s njihovim radom, nastupima i postignućima, bolje rečeno zavidnim rezultatima.

Inače požeški gimnastičari treniraju u jako skučenom prostoru koji nema sve potrebite uvjete. Unatoč tomu na brojnim natjecanjima osvajaju se medalje, a da će ih biti još i više kada dobiju novi prostor primjeren današnjim uvjetima to je za očekivati.

Pozdravljajući drage goste, Tina i Šimu, gradonačelnik Puljašić je rekao kako je svjestan da su potrebni daleko bolji uvjeti za treniranje te da se intenzivno radi kako bi se to riješilo na najbolje moguć i prihvatljiv način.

-Mi već sada radimo na jednom projektu – izgradnja gimnastičke dvorane. Nadamo se ubrzo. Postoji idejno rješenje, Sve to kombiniramo s još jednim sportom. Uvjeren sam da ćemo ubrzo krenuti s realizacijom tog projekta – izgradnje dvorane za naše gimnastičare. Struka još treba reći svoje kako bi to mogli što prije realizirati – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Više iz kategorije