Požeška Udruga diplomiranih studenata Alumni FTRR ambiciozno najavila brojne aktivnosti   

Autor: Jelenko Topić

Udruga diplomiranih studenata Alumni Fakultet turizma i ruralnog razvoja koja djeluje pri istoimenoj visokoškolskoj instituciji u Požegi na nedavno održanoj izbornoj skupštini promijenila je čelništvo, a donijeti su planovi rada za slijedeće razdoblje. Novi predsjednik je Bruno Horvat, potpredsjednik Vedran Kovačević, te tajnica Maja Jedinak. Novinarima požeških medija predstavljeno je novo vodstvo, te plan i program aktivnosti u idućoj godini u suradnji s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi.

-Promijenjen je naziv udruge nakon uspostave ovog fakulteta, a cilj našeg rada je promocija fakulteta, grada i turizma – kazao je predsjednik Horvat najavivši suradnju sa drugim fakultetima uključujući i izvan zemlje, zatim sa institucijama, udrugama, poduzetnicima i drugima. Imat će studijska putovanja članova udruge, a pozvali su na suradnju sve udruge s područja Požeško-slavonske županije, koje se direktno ili indirektno bave turizmom i ruralnim razvojem, jer će u radu Udruge biti niz aktivnosti u funkciji upravo toga razvoja. Organizirat će predavanja poznatih stručnjaka s polja turizma i ruralnog razvoja, a uputili su poziv svima koji su diplomirali na Veleučilištu u Požegi i u budućnosti FTRR da se priključe radu udruge.

Namjera je biti prepoznatljivi u društvenoj zajednici, a to će postizati i sudjelovanjem na brojnim turističkim manifestacijama.

-Fakultet je socijalno uključena i društveno odgovorna ustanova, a udruge Alumni i Studenski zbor ćemo podržavati u aktivnostima jer je sinergija između naših sadašnjih i završenih studenata ključna da bi akademska zajednica išla naprijed – istakao je prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić dodajući da će zajedno nastojati promovirati turizam kao perspektivnu gospodarsku granu.

Profesorica dr.sc. Verica Budimir, zadužena za unaprjeđenje i osiguravanje kvalitete na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja je kazala da je potreban kvalitetan rada udruge jer kod vrednovanja institucije procjenitelji vrednuju i našu suradnju sa svim dionicima, a osnovni dionici sustava su, uz zaposlenike, studenti i udruge.

-Mi koristimo informacije od udruge Alumni za poboljšanje naših studijskih programa. Studenti nam daju informaciju na licu mjesta što je dobro u određenom trenutku, a što nije, a udruge anketiramo što bi trebalo unaprijediti u poslovanju – ističe V. Budimir.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek