Požeška pjesnikinja predstavila svoje stihove u rodnom Žeravca pokraj Dervente

Autor: Jelenko Topić

Članica Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić Kata Tutić predstavila je svoju prvu zbirku pjesama Divlja rijeka života. Tada, u Gradsku knjižnicu Požega u goste su došli članovi Zavičajnog kluba Žeravac iz Slavonskog Broda. Tom prilikom pozvali su Katu Tutić da se na kratko vrati u svoj rodni kraj, točnije Žeravac u Bosanskoj Posavini i tamo predstavi svoju zbirku pjesama.

Ovih dana s velikim veseljem i puno emotivnih trenutaka Kata Tutić je održala promociju svoje zbirke u Zavičajnom domu smještenom u sklopu crkve Svetog Franje u Žeravcu, gdje su posjetitelji bili isključivo raseljeni stanovnici ovoga kraja koji su zbog ratnih zbivanja morali napustit svoje domove.

Kako su je tamo domaćini predstavili kao njihovu župljanku, Slavonku, Bosanku, Požežanku, umirovljenicu, slikaricu i pjesnikinju, ona im se odužila tako što je za ovu svečanost obukla i tradicionalnu narodnju nošnju ovoga kraja.
Program je vodio Anto Miloš, dok je prof. Ivan Dolibašić vrlo emotivno s mnoštvom pohvalnih i biranih riječi predstavio ovu zbirku pjesama. Pjesme su uz autoricu čitale predsjednica Udruge Matko Peić Rajka Radoš, te Ana Mandić Olujić iz obližnjeg sela Grk, a članovi KUD-a Zavičajni klub Žeravac izveli su nekoliko izvornih pjesama ovoga kraja. S puno emocija, i suza i smjeha publika je toplo pozdravila pjesnikinju te su se rastali u nadi i želji za nekim novim susretom. 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek