Požeška mjesna Crkva obogaćuje se novim duhovnim zvanjima: U subotu ređenje trojice kandidata za đakone

POŽEGA – Trojica kandidata u subotu će, 7. listopada, bit zaređena u red đakonata u požeškoj Stolnoj crkvi, Katedrali sv. Terezije Avilske čime će mjesna Crkva Požeške bislupije biti obogađena novim duhovnim zvanjima. 

Pod euharistijskim slavljem u 10 sati mjesni ordinarij, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević za đakone će zarediti Dejana Ilića iz župe Sv. Ivana Krstitelja Badljevina, Kristijana Perića iz župe Pohoda BDM Voćin te Josipa Prpića iz župe Sv. Augustina Biskupa Velika.

U Biskupskom Domu u Požegi održan je 3. listopada skrutinij za kandidate za đakonat, koje je nakon molitve biskup Antun podsjetio na višegodišnju formaciju u pripravi za njihovo ređenje. Biskup Antun zahvalio je svima koji su budućim đakonima bili na pomoć, među ostalima i Josipu Krpeljeviću, biskupskom delegatu za đakone koji je vodio neposrednu pripravu za ređenje te ih je potaknuo da preostale dane do ređenja provedu u molitvi i otvorenosti za milosni dar koji će primiti.

Biskup Škvorčević je istakao važnost čistoće srca i savjesti u pristupanju svetom ređenju po slavlju sakramenta pomirenja.

Kancelar Požeške biskupije, vlč. Ivan Popić predstavio je biskupu dokumente pojedinog kandidata, potrebne za ređenje u skladu s crkvenim propisima. Biskupski delegat za đakone Krpeljević prikazao je biskupu rad s kandidatima za đakonat tijekom neposredne priprave za ređenje, pohvalivši ozbiljnost njihova pristupa.

Biskup je budućim ređenicima čestitao što su u svojoj formaciji prispjeli do ovog trenutka te im uručio pisani odgovor o prihvaćanju njihove molbe da budu zaređeni za đakone u subotu, 7. listopada ove godine.

/Izvor i foto: Požeška biskupija/

0 Comment