Požeška HVIDR-a uz Brkića

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Kako je u više navrata od strane naših članova iskazano veliko razočarenje jer branitelji još nemaju svog ministra, predsjedništvo Udruge HVIDR-a Požega jednoglasno je donijelo zaključak kojim se podupire, a ujedno i predlaže da se za funkciju ministra branitelja imenuje dragovoljca, branitelja i pripadnika Jedinice specijalne policije Alfa g. Milijana Brkića-stoji u priopćenje HVIDR-e grada Požege koje je potpisao predsjedenik Tomo Vrhovac.

U nastavku se kaže da ovim putem izražavaju svoje nezadovoljstvo i ogorčenost da još do danas nije imenovan ministar branitelja.

– Kako ste se javno više puta zahvaljivali hrvatskim braniteljima koji su nas oslobodili a za Ministarstvo hrvatskih branitelja rekli da je jako bitan resor, molimo sve koji su krivi za to što još nije imenovan ministar da se što žurnije i bez odlaganja dogovore te da u što kraćem roku i bez daljnjeg odlaganja imenuju novog ministra. Ujedno premijera Oreškovića molimo da se priča oko imenovanja ministra branitelja što prije riješi jer ova sporost oko imenovanja uistinu nema više smisla-ističu nadalje pripadnici HVIDR-e Požege..

Hrvatski branitelji nemaju vremena za čekanje jer vrijeme odlazi u nepovrat i s toga je potrebno bez odgode imenovati resornog ministra koji razumije probleme i zahtjeve branitelja i njihovih obitelji i koji će iste što žurnije početi rješavati.

Udruga HVIDR-a Požega najboljim kandidatom smatra Milijana Brkića a od premijera Tihomira Oreškovića očekuje da ga što prije imenuje za novog ministra branitelja.

-Od Milijana Brkića kao novog ministra branitelja, ne sumnjajući u njegovu stručnost, udruga HVIDR-a Požega očekuje da će među prvim potezima biti ukidanje razdvajanje braniteljskih mirovina na opći i posebni dio, te da će u dogovoru s braniteljima doći do prestanka braniteljskog prosvjeda ispred resornog ministarstva koji traje više od 500 dana.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: