Požeška biskupija ponovno pomaže rad bolnice: „Mi smo darovali krevete na koje se polažu bolesnici, no oni se polažu i na ruke naših bolničkih djelatnika i na tome im hvala“ /FOTO/

Autor: DK

Požeška biskupija i njen biskup msgr. dr. Antun Škvorčević Općoj županijskoj bolnici Požega je donirala deset najmodernijih i najsuvremenijih bolesničkih kreveta koje će koristiti pacijenti odnosno bolesnici na Odjelu abdominalne kirurgije. Nije to prva donacija Požeške biskupije Općoj županijskoj bolnici. I od sada je bilo donacije određenih uređaja i aparata koje su tada bile od velike potrebe na nekim od bolničkih odjela i ambulanti.

Veliku zahvalnost požeškom biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću uputio je ravnatelj Opće županijske bolnice Požega koji je naglasio kako su dobivenim ovogodišnjim darom jako iznenađeni.

-Već postaje tradicija da naša Požeška biskupija i njen biskup svake godine izdvoje određena financijska sredstva kako bi nam pomogla u kupovini opreme i uređaja. Ovoga je to puta opremanje bolesničkih soba na Odjelu abdominalne kirurgije s modernim, funkcionalnim i najsuvremenijim krevetima s ormarićima i stolićima za hranjenje, njih deset. To jako puno znači našim pacijentima. U ime bolnice zahvaljujem se preuzvišenom biskupu na ovom daru ali i svim dosadašnjim. Zahvaljujem biskupu na svemu što čini za našu bolnicu, naše djelatnike i sve ono u duhovnom i materijalnom smislu. Iznenadili ste nas i jako obradovali.

S riječima osjećaja blizine u predblagdanskom vremenu okupljenim bolničkim djelatnicima i njihovom ravnatelju obrati se biskup Škvorčević.

-Nalazimo se u vremenu darivanja, sv. Nikola, Božić i Nova godina. U tom vremenu trebamo izražavati zahvalnost. Došao sam ovdje u bolnicu zahvaliti svim djelatnicima i ravnatelju na svemu ono što čine ljudima u sasvim posebnim životnim okolnostima. Bolest, osobito ona teška, to je sasvim posebna životna okolnost. Kad vi imate u bolnici nekoga tko pokraj bolesnika nije bezosjećajan, nije aparat već osoba i sa srcem pristupa bolesniku na taj način to je, reći ću, pola zdravlja. Zahvaljujem na tom plemenitom djelu. Dok zahvaljujem želio bih istaknuti da je veliki dar služenje bolesnicima. Mi smo darovali krevete. Na krevete se polažu bolesnici. I ako je krevet ljepši, bolji, komforniji i udobniji, lakše je bolesniku. Drago nam je ako smo toliko mogli učiniti. Bolesnici nisu položeni samo na krevet već i u ruke naših bolničkih djelatnika. Na tome im hvala. Ovi kreveti, ta položenost na njih i u ruke liječnika podsjeća nas da smo mi položeni u ruke Božje. Kad tu cjelovitost pristupa imamo, jedni prema drugima, posebno bolesnicima onda se događa određeni dinamizam koji je ne sveden samo na naše mogućnosti već je povezan i s onostranošću. Ovim malim darom želimo posvjedočiti da tako vidimo bolnicu i u njoj sudjelujemo u onome što bolnički djelatnici nastoje činiti – rekao je biskup Škvorčević.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »