Požeška biskupija organizira mjesec siromaha, biskup Škvorčević objasnio o čemu se radi

Autor: D.K.

U Požeškoj biskupiji organizira se mjesec siromaha koji će trajati od Svjetskog dana siromaha 15. studenoga do Nedjelje Caritasa 13. prosinca.

Po odredbi pape Franje, 15. studenoga obilježava se četvrti Svjetski dan siromaha. Tim povodom Sveti Otac uputio je poruku pod naslovom “Pruži svoju ruku siromahu“ (Usp. Sir 7, 32).

Požeški biskup Antun Škvorčević tim povodom pozvao je sve župnike u Požeškoj biskupiji da navedene nedjelje misli i poticaje iz papine poruke ugrade u homiliju i Molitvu vjernih, a vjeroučitelje da na temelju njih oblikuju prigodne kateheze.

Biskup ističe da te nedjelje na poziv Svetog Oca valja organizirati susrete sa siromašnim osobama.

“Da bi se što bolje odgovorilo na taj poticaj pape Franje i na stanje u kojem se nalazimo, poput prošlih godina, imat ćemo mjesec siromaha od nedjelje 15. studenoga, Svjetskog dana siromaha do Nedjelje Caritasa, 13. prosinca“, navodi u dopisu požeški biskup.

“O izazovu pandemije korona virusa s obzirom na najranjivije osobe u hrvatskom društvu raspravljali smo na nedavnom jesenskom zasjedanju Prezbiterskog vijeća naše Biskupije, te smo zaključili kako stanje ugroze najviše pogađa starije osobe, siromašne, bolesne osamljene, te ih u svim župama tijekom mjeseca siromaha, pripravljajući se za Božić želimo staviti u središte naše pozornosti. Vodeći se načelom ‘ne dokidati, nego prilagoditi’, karitativne skupine župnih pastoralnih vijeća na čelu sa svojim voditeljima nastojat će, uz poštivanje epidemioloških mjera, navedenim skupinama i pojedincima iskazati blizinu i poduzeti konkretne korake u svjedočenju kršćanske ljubavi: posjetit će ih, darovati im svoju blizinu, očitovati razumijevanje, uručiti i najmanji dar, te se tako plemenitim osjećajima, molitvom i djelom pridružiti papi Franji i svima onima koji vjernički na sličan način djeluju u prilog siromašnih. U tom nastojanju bit će nam na pomoć naš Biskupijski Caritas“, navodi u dopisu biskup Škvorčević, zahvalivši svim župnicima i njihovim suradnicima, napose voditeljima karitativnih župnih skupina za sve što će pripravljajući se za Božić učiniti u svojim župama za siromašne, bolesne i osamljene osobe, te na sve zazvao Božji blagoslov.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek