I Požega u znaku sjećanja na obljetnicu pada Vukovara

Autor: Požega Portal

POŽEGA – U organizaciji Gradskog odbora požeškoga HDZ-a sinoć su, kao i svake godine, zapaljenje svijeće-lampioni u Vukovarskoj ulici u Požegi, u znak poštovanja i sjećanja na stradanje Vukovara i sve vukovarske žrtve koji su ugradili svoje živote u stvaranje slobode i neovisne hrvatske države.

-Ovo je naša tradicija kada se 18. studenog sjećamo na sve žrtve Vukovara, a posebice i naših branitelja iz Požege i požeške županije koji su svoje živote dali tijekom Domovinskog rata na cijelom području Hrvatske. HDZ ima tradiciju da na upravo na današnji dan palimo svijeće duž Vukovarske ulice koja je vezana, a odnedavno nam je tu i naš otac domovine, prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, kojemu se također poklonimo – rekao je predsjednik GO HDZ-a Požega Ante Šolić.

Među brojnim sugrađanima, članovima i simpatizerima HDZ-a nazočni su bili i gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem koji su se vratili sa centralnog obilježavanja 23. obljetnice pada Vukovara.

– Vukovar je danas bio impresivan i upravo u ovim trenutcima kada nedaleko od Vukovara imamo nekakva događanja koja nas podsjećaju na prošlost i sve ono zlo koje se tamo dogodilo. Hrvat6ska je danas u Vukovaru pokazala koliko joj je Vukovar važan, da je ovaj datum važan uz sve datume koje slavimo, da trebamo to staviti u isti red i tako i u budućnosti obilježavati. Mlade generacije trebaju vidjeti na koji je način stvorena hrvatska država, sloboda i neovisnost, a današnja događanja su pokazala koliko to nama svima znači. Požega će to nastaviti, a drago nam je da je bilo i puno naših građana, puno mladih ljudi koji su svi dali time svoj doprinos. Grad Požega će biti uvijek povezana s Vukovarom. U našim školskim programima kad se govori o domovinskom ratu trebamo odvesti u Vukovar naše učenike. Naši učenici trebaju tamo otići i to će biti naša poruka Vukovaru – istakao je gradonačelnik Neferović.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: