Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Požega spremna za prve pahulje snijega i zimske uvjete na prometnicama

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 7 MJESECI
TEKST: D. Krstanović

Prometnice čistimo u 18 naselja. Na raspolaganju imamo osam vozila i strojeva, 110 tona soli i 25 djelatnika. Prilikom čišćenja snijega naglasak je, kao i svake godine, na one dijelove grada gdje su žurne službe i to čistimo prvo – rekao je na današnjoj smotri zimske službe Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o. 


Smotra je obavljena u nazočnosti Jelene Vidović, privremene pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege i predstavnika PU požeško-slavonske.


Pod redovnim održavanjem ulica u zimskim uvjetima podrazumijeva se provođenje pripremnih radova prije nastupanja zimskih uvjeta, definiranje mjesta za parkiranje vozila koja obavljaju zimsku službu, smanjivanje klizavosti kolnika posipalima (sol i kameni agregat), čišćenje snijega s kolnika, autobusnih stajališta, prometne signalizacije i pješačkih prijelaza. mostova i dr., u slučaju velikih snježnih oborina stalno izvještavanje o stanju prohodnosti, uklanjanje vozila zatečenih na kolniku koja onemogućuju normalno čišćenje od snijega, nužna odvodnja većih količina oborinskih voda s kolnika i nogostupa uslijed oborina.


Redoslijed i prvenstvo izvođenja radova određuje se s obzirom na važnost ulica, lokaciju javnih službi (hitna pomoć, policijska uprava i postaja, vatrogasna služba, bolnica), te frekvenciju prometa prema određenim zonama prioriteta.


Planom rada zimske službe je obuhvaćeno čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine. Razdoblje djelovanja zimske službe može započeti i ranije, kao i završiti kasnije od navedenog roka, ako to zahtijevaju vremenski uvjeti.


Za upite vezane za rad zimske službe građani mogu nazvati na dežurni broj telefona 099/49 09 481.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo