Požega.eu

Požega spremna za prve pahulje snijega i zimske uvjete na prometnicama

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prometnice čistimo u 18 naselja. Na raspolaganju imamo osam vozila i strojeva, 110 tona soli i 25 djelatnika. Prilikom čišćenja snijega naglasak je, kao i svake godine, na one dijelove grada gdje su žurne službe i to čistimo prvo – rekao je na današnjoj smotri zimske službe Domagoj Lovrić, direktor Komunalca Požega d.o.o. 


Smotra je obavljena u nazočnosti Jelene Vidović, privremene pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege i predstavnika PU požeško-slavonske.


Pod redovnim održavanjem ulica u zimskim uvjetima podrazumijeva se provođenje pripremnih radova prije nastupanja zimskih uvjeta, definiranje mjesta za parkiranje vozila koja obavljaju zimsku službu, smanjivanje klizavosti kolnika posipalima (sol i kameni agregat), čišćenje snijega s kolnika, autobusnih stajališta, prometne signalizacije i pješačkih prijelaza. mostova i dr., u slučaju velikih snježnih oborina stalno izvještavanje o stanju prohodnosti, uklanjanje vozila zatečenih na kolniku koja onemogućuju normalno čišćenje od snijega, nužna odvodnja većih količina oborinskih voda s kolnika i nogostupa uslijed oborina.


Redoslijed i prvenstvo izvođenja radova određuje se s obzirom na važnost ulica, lokaciju javnih službi (hitna pomoć, policijska uprava i postaja, vatrogasna služba, bolnica), te frekvenciju prometa prema određenim zonama prioriteta.


Planom rada zimske službe je obuhvaćeno čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine. Razdoblje djelovanja zimske službe može započeti i ranije, kao i završiti kasnije od navedenog roka, ako to zahtijevaju vremenski uvjeti.


Za upite vezane za rad zimske službe građani mogu nazvati na dežurni broj telefona 099/49 09 481.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.