POŽEGA JE POKAZALA KAKO SE TO RADI: Na čelna mjesta u gradskim tvrtkama imenovani mladi i stručni, a ne politički podobni

Danas je prvi radni dan novim direktorima u dvjema gradskim tvrtkama Tekiji d.o.o. i Komunalcu Požega d.o.o., Anti Bekiću i Josipu Vitezu. Možda nekima, a i nama, malo čudno, radi se o novim direktorima koji nisu istaknute političke osobe ili bolje rečeno, koliko je nama poznato, oni koji nisu članovi vladajuće stranke.
Dok su se u kuloarima, više mjeseci, isticala razna imena osoba politički podobnih koje će zasjesti u udobnu direktorsku fotelju Tekije d.o.o., oni koji odlučuju o tome su povukli možda za neke neočekivano razuman potez i imenovali prvenstveno stručnu osobu, prvo na čelno mjesto u Tekiji, a kasnije i u Komunalac. Stoga neki, koji su gurali svoje kandidate, a dobili “ćorak”, mogu ozbiljno razmišljati o svojim neuspjelim pokušajima, ali i svojoj daljnjoj političkoj karijeri.

U nekim drugim gradovima tako se ne radi. Isključivo se na čelna mjesta u tvrtke, ustanove i institucije postavljaju političke podobne osobe, istaknute članove stranke, ne vodeći računa o njihovoj stručnosti i kompetentnosti. Tijekom proteklih desetljeća to se nažalost najčešće pokazalo pogrešnim i pogubnim jer su izostali rezultati, ali i ozbiljniji razvoj tvrtki kojima su takvi bili na čelu!
Što je još žalosnije stranka nije imala političke snage boriti se protiv takvih tako da su podugo bili na tim mjestima unatoč slabostima u radu. Dakako nema potrebe govoriti o šteti koju zbog takvih imenovanja trpi stranka pogotovo kada se gleda dugoročno jer se takvi potezi negativno odražavaju na svakim sljedećim izborima.
Ne želimo hvaliti novoimenovane direktore, iako bi i to mogli jer relativno poznajemo njihov dosadašnji rad. Naša je želja dati im potporu u radu tj. na novim rukovodećim pozicijama kao i podršku razvoju tvrtki kojima su na čelu jer su one izuzetno značajne ne samo za boljitak grada i okolnih općina već i zbog potreba svakog građanina jer njihova djelatnost svima koristi.

Uvjereni smo da će biti uspješni u svom radu i da neće dozvoliti da im se u njihovom poslu nameću neki drugorazredni ili kako neki kažu trećerazredni istrošeni političari, možda i nemoralni u zalazu karijere, koji si uzimaju za pravo da se miješaju u sve kao vegeta.
Bilo kako bilo nama ništa drugo ne preostaje već pratiti rad novih direktora i eventualno javno kritizirati. To je uz primjedbe građana i drugih korisnika najbolji sud javnosti kojemu su oni posebno pod povećalom zbog općeg interesa ove sredine.

Nadajmo se da će Požega ubuduće u našoj državi, a i šire, biti prepoznata po ovakvim potezima, a ne onim kakvima smo svjedoci proteklih nekoliko godina. Također se nadamo se ova sredina sići sa stupa srama kojemu se naslađuju neki mediji, a plod su slabosti pojedinaca i političkih razmirica. To nikome ne treba, a pogotovo ne gradu duge i slavne prošlosti koja se uvijek dičila bogatom tradicijom i kulturom, te iznimnim ličnostima prepoznatim i izvan državnih granica.

0 Comment