Požega je grad s tri državna prvaka u moto sportu, a to su Krešimir Pavelić, Mihalj Nemet i Matej Jaroš

Ovaj grad zahvaljujući vozačima svog moto kluba „Požega Promet“ ima čak tri državna prvaka u različitim kategorijama, a takvim rezultatima se ne može pohvaliti neka druga sredina u našoj zemlji.

U klasi 6 (oldtimeri) prvak je Krešimir Pavelić, zatim u klasi sedam Mihalj Nemet, inače Novosađanin koji vozi za požeški klub, te u motocrossu Matej Jaroš.

Pored toga u brzinskom motociklizmu požeški tim koji nastupa pod imenom „Projekt inženjering“  je  ukupni pobjednik na razini naše države.

Kao takvi ovi natjecatelji nedavno su za ostvarene rezultate primili pehare na svečanom proglašenju svih pobjednika državnih natjecanja u motociklizmu, tako da su tri takva pokala dospjela u Požegu.

Do kraja ovog mjeseca u Jastrebarskom slijedi poznata manifestacija „Noć prvaka“na kojoj će također sudjelovati sve tri državna prvaka iz Požege čime će u potpunosti zaokružiti uspješnu natjecateljsku godinu na našim motociklističkim stazama, te na taj način ponovno pronijeti sportsku slavu svoga grada.

Podsjetimo, Krešimir Pavelić utrke vozi punih 38 godina na kojima je odnio brojne pobjede, a najdraže su mu one u njegovom rodnome gradu.  Prvog dana na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u cestovnim moto utrkama koje se održalo u Požegi u kolovozu prošle godine Požežanin, Krešimir Pavelić zauzeo je prvo mjesto u klasi 6, dok je njegov kolega Mihaly Nemeth također bio prvi u klasi 7, o čemu smo pisali, POGLEDAJ OVDJE.

 

0 Comment