Požega će očigledno dobiti obilaznicu tek izgradnjom brze ceste od Pleternice ka Brestovcu

Autor: Jelenko Topić

Ključan problem za bolju protočnost prometa i sigurnost sudionika u njemu  na području grada Požege je izgradnja obilaznice jer sadašnja prolazeći kroz gradske ulice ne zadovoljava potrebe.

No, u nekim planovima Hrvatskih cesta se ona ne spominje. Stoga smo zatražili njihovo tumačenje i podatke o radovima koji slijede kroz nadolazeće godine.

-Hrvatske ceste na području Požeško – slavonske županije rade na izradi projekta pod nazivom brza cesta Pleternica – Požega – Brestovac, a dionica Pleternica – Požega ukupne je duljine 10,6 kilometara. Za navedeni projekt u tijeku provođenje upravnog postupka za ishođenje lokacijske dozvole – istakli su nam iz Hrvatskih cesta.

Brza cesta na promatranoj dionici presijeca trase brojnih postojećih vodotoka, željezničku prugu, nerazvrstane ceste i putove, te pravce kretanja životinja. Zbog toga se predviđa izgradnja mostova preko lateralnog kanala Londže i potoka Vetovka, zatim most nad rijekom Londžom, cestom i željezničkom prugom, nadvožnjak preko županijske ceste Pleternica-Ferovac, most nad potokom Kaptolka i putnim prolazom, nadvožnjak preko državne ceste Požega-Našice i drugih potrebnih objekata.

Gledajući sve planove očigledno je da je obilaznica grada Požege sastavni dio navedene buduće prometnice što zasigurno ohrabruje. Zasada nije izvjesno kada će početi radovi, a do tada slijedi korištenje sadašnje nazovi obilaznice kroz Frankopansku i druge ulice gdje će sadašnji i budući kružni tokovi donekle poboljšati odvijanje prometa kroz Požegu.

-S obzirom na navedeno i u kojoj se fazi trenutno projekt nalazi ne može se precizirati datum kada će predmetni projekt krenuti sa izgradnjom, ali sigurno je da će Hrvatske ceste nakon ishođenja građevinske dozvole isti uvrstiti u svoje planove za daljnju realizaciju tj. izgradnju- stoji u odgovoru Tamare Pajić iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih cesta. d.o.o.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88