Povrtlarska proizvodnja podbacila zbog obilnih kiša

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Vremenske prilike ove godine nisu bile naklonjene proizvođačima povrća. Iako je rano proljeće pogodovalo sjetvi i razvoju povrća , obilne padaline kod pojedinih su povrtnih kultura ipak su uzele svoj danak. Na žalost dio usjeva cvjetače uz Orljavu u brestovačkom je kraju voda odnijela baš kao i u Alilovačkom kraju.

Perica Oroz

Perica Oroz

Uzgajivači cvjetače doznajemo od predsjednika udruge proizvođača povrća Zlatna dolina”, Perice Oroza ipak vjeruju da bi povoljne vremenske prilike sada mogle podići kvalitetu cvjetače, ali i ostalih povrtnih kultura. Ove je godine najviše zanimanja u povrtlara bilo za proizvodnjom cvjetače koja je bila zasijana na 30-ak hektara.

-S tri hektara površine ” skinut” će i ovogodišnji urod korabe, koji je bio prosječan. Podbacila je proizvodnja rajčice na otvorenom zbog kiša i pojave bolesti pa su jedino dobro prošli oni koji su imaju uzgoj u plastenicima. Sada se vadi krumpir ali i skida kupus – rekao je Oroz.

Za one koji nisu imali štete na povrtlarskim kulturama, sada ostaje rješavanje onog drugog problema, a to je pitanje plasman na tržište i naplata isporučenog povrća.

Komentiraj: